Veče ex YU dijsapore: Druženje za pamćenje

U subotu veče, 24 oktobra u prepunoj sali u Domeldangu u Luksemburgu održano je veče EX-YU dijaspore u organizaciji zavičajnog kluba “Bihor”.

Veče je otvorila bosanska zvijezda Elvira Rahić i na početku kazala da mnogo voli publiku u Luksemburg i da joj svaki nastup ostane u sjećanju.

Redjali su se hit za hitom- novije i starije pjesme… Publika je pjevala zajedno sa Elvirom.

Prije nastupa Enesa Begovića prisutnima se obratio predsjednik ZK ‘BIHOR’ Remazija Ajdarpasić i poselamio i pozdravio  sve prisutne goste, kojih je bilo iz cijele bivše države. Posebno je naglasio da sav prikupljeni novac sa manifestacije ide u humanitarne svrhe prema zavičaju, sto su prisutni pozdravili aplauzom.

Kada je Enes uzeo mikrofon nastupila je ovacija oduševljena prisutne publike. Sala je bila mala i za prisutne a spas je tražen u rezrvnim stolovima i klupama. Ređale su se pjesme:”Bosno moja”, “Oj Sandzaku”, “Bosanac”, “Jorgovani”, “Zajdi, zajdi”, “Mi se volimo”,  itd…..

BVeče je nastavljeno duetima Elvire i Enesa. Atmosfera se ugrijala pa je publika svaku pjesmu pjevala zajedno sa bosanskim zvijezdama.

Uz dobru pjesmu i dvije velike zvijezde za dobru atmosferu su zaslužni i organizatori,koji su pripremili jela i pića u izobilju po pristupačnim cijenama. Nije se štedjelo, jelo se i pilo, sastala se stara društva, familije, porodice, poznanici, svi na jednom mjestu.

Oko 30 vrijednih članova i simpatizera ZK ‘Bihor’ bilo je angažovano da ugosti sve prisutne, da nikom ne fali ništa, aferim za to. Posla je bilo na pretek, a sve uz osmjeh i sreću sto veče protiče onako kako je i zamišljeno.

Remzo je koordinirao aktivnostima, Hamdija dočekivao i raspoređivao goste, Vehbo pekao ćevape, Suka jagnjeće i teleće pečenje, Džeko prodavao kafu kolače, Hajro i Alija piće, Nino, Pera ,Sadat, Meho, Senad i još mnogo njih su svojim radom doprinijeli da veče protekne u najboljem redu.

Skup je zavrsen oko 01.30h a svi prisutni su otišli oduševljeni što su bili na mjestu gde je zabava bila najbolja.

Iz ZK “Bihor” je najavljeno još ovakvih i sličnih skupova u narednom periodu.

vece-ex-yu 1