Dodijeljene subvencije za poljoprivredne proizvođače u Petnjici

Danas je u Opštini Petnjica, nakon Javnog poziva, koji je Opština raspisala za podsticaje u poljoprivredi, organizovala raspodjelu sredstava.

Na Javnom pozivu su se prijavila 42 poljoprivredna proizvođača sa teritorije Opštine. Nakon što je opštinska komisija posjetila sve prijavljene poljoprivredne proizvođače, izvršila uvid u postojeće stanje i izvršila evaluaciju, došlo se do rezultata da od prijavljenih 42, njih 41 ispunjavaju uslove za dodjelu sredstava za podsticaje. Na današnjem okupljanu u Opštini sredstva su dodijeljena.

Okupljene poljoprivredne proizvođače pozdravio je predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, koji je u obraćanju istakao sledeće:

“Veliko zadovoljstvo mi predstavlja činjenica, da Opština Petnjica, prvi put organizuje dodjelu podsticajnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima u našoj opštini. Iako raspolažemo sa skromnim budžetom izdvojili smo dio sredstava kako bismo podržali stratešku privrednu granu u našoj opštini. Cilj nam je da se što više mladih uključi u intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju i da se na taj način otvore nova radna mjesta. Mi ćemo sa nivo lokalne vlasti raditi sve da pomognemo i stimulišemo bavljenje poljoprivredom“, rekao je Agović.

Na druženju sa poljoprivrednim proizvođačima bilo je i izlaganje poljoprivrednika koji su davali sugestije i pohvale na dosadašnji rad Opštine i Službe za poljoprivredu.