Admiral Samardžić u Petnjici

U zvaničnu posjetu opštini Petnjica danas je boravila delegacija Vojske Crne Gore, na čelu sa admiralom načelnikom generalštaba Vojske Crne Gore Draganom Samardžićem.

Delegaciju Vojske Crne Gore primio je gradonačelnik Samir Agovic, sa saradnicima.
Ovo je prva zvanična posjeta vrha Vojske Crne Gore, i jedna od najznačajnijih Opštini Petnjica u ovoj godini.
Predsjednik Samir Agovic je za Radio Petnjica je kazao da je ovo najznačajnija posjeta opštini, i zahvalio se inžinjerskoj jedinici Vojske CG, koja je nesebično pomagala na izvođenju radova na vodovodu, koji će snadbijevati 600 domaćinstava u opštini Petnjica. Pored infrastrukturnih projekata dogovorena je i saradnja na drugim poljima, a to je školovanje mladih kadeta sa područja Petnjice, kao i konkurs za nove vojnike po ugovoru na koji će se moći prijaviti ljudi sa područja petnjičke opstine. Predsjednik je kazao da je vojska pokazala pravi primjer pomagajući u vanrednim situacijama, kao i na drugim akcijama širom Crne Gore.
Načelnik generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžic je za Radio Petnjica kazao da je danas bila velika čast da borave u Opštini Petnjica, i da su nesebično odgovorili na poziv za pomoć oko izgradnje vodovoda.
Načelnik generalštaba je rekao da inžinjerska jedinica Vojske Crne Gore stoji na raspolaganju građanima, i da u Crnoj Gori rade na nekoliko projekata, kao što su putevi i mostovi. Vojska se obično aktivira na projektima gdje je to teško mogu uraditi izvođači.
“Vojska je dobro organizovana, reforma je donijela da vojska bude usklađena sa NATO standardima, i da pozivnicu koju očekuju u decembru dočekuju potpuno spremni”, rekao je Samardžić.
On je naveo je da je članstvo Crne Gore u NATO istorijski momenat za Crnu Goru, jer je došlo vrijeme kada se bezbjednost države mora braniti daleko od svoje granice, i to je jedina realna sansa kako može Crna Gora ostvariti svoje bezbjednosno pitanje.
Pozvao je sve zainteresovane sa područja opštine Petnjica da se jave na konkurse za kadete koje će Vojska Crne Gore organizovati u narednom periodu.