Strinu bacao pa šutirao

Policija još nije uspjela da uđe u trag Mulu Rastoderu (55) iz Petnjice, koji je, kako se sumnja, prije nekoliko dana skoro na smrt pretukao svoju strinu Fanu Rastoder (70).

Teški incident u kojem je sedamdesetogodišnjakinja zadobila povrede opasne po život dogodio se 10. septembra u popodnevnim satima u selu Radmanci, nadomak Petnjice.

Fanin suprug i Mulev stric Šefko Rastoder (74), “Vijestima” je ispričao da se sve dogodilo bez ikakvog povoda.

“Oko 16 časova smo bili u prodavnici u Petnjici. Sinovac je bio u kafani preko puta. Ušao je za nama u prodavnicu i počeo da zbija šalu sa mnom, zbog toga što mi zbog bolesti drhte ruke. Fana mu je samo rekla da nije lijepo da se sa stricem šali na takav način. Možda mu je to rekla i malo grublje, kao svom djetetu”, ispričao je starac.

Kazao je da se sa suprugom negugo zatim vratio u Radmance, gdje i žive. Njihova kuća je nedaleko od kuće njegovg sinovca Mule.

“Čuli smo da se on vratio i čekao je Fanu da izađe iz kuće. U trenutku kada je izašla, on je nasrnuo na nju kao razjarena zvijer. Niko nije mogao da ga obuzda. Podizao je i bacao na zemlju, i udarao nogama po tijelu. Samo je čudom ostala u životu”, kazao je Šefko.

Sedamdestečetvorogodišnjak je dodao da je njegovoj pretučenoj ženi prvu pomoć pružio ljekar iz Petnjice koji radi u Bijelom Polju, i da je nakon toga hitno prebacio bjelopoljsku bolnicu.

“Ljekari su konstatovali lom noge na četiri mjesta od zgloba do kuka, zatim teško nagnječenje rebara. Konstatovane su joj i brojne povrede glave. Od udaraca joj je zatvoreno oko, ima krvne podlive i niz drugih povreda. Odmah su pitali kako je došlo do povreda i obavijestili policiju u Beranama, ali je sinovac već pobjegao od kuće”, kazao je Šefko.

Njegova supruga je hospitalizovana u bjelopoljskoj bolnici gdje čeka operaciju, a od Mule koji je teško nema ni traga.

“Možda je uspio da ode u Njemačku gdje inače živi, mada smo provjeravali granične prelaze i ni jesmo našli da je izašao iz države na zvaničnim prelazima. Ne znam kakva zvijer treba da bude mlad čovjek, pa da tako pretuče staricu koja ga je podizala kao vlastito dijete”, kazao je Fanin suprug.

“Vijestima” je iz beranske policije potvrđeno da im je slučaj prijavljen, i da tragaju za počiniocem.

“Krivično djelo tek treba da bude kvalifikovano. Za sada mogu da kažem da se radi o teškim tjelesnim povredama. Nažalost, počinilac je još nedostupan”, rekao je sagovomik iz policije.

 

T. SOFTIĆ