Socijaldemokrate Petnjice: Riješiti pitanje prevoza učenika iz MZ Vrbica

Koordinator Socijaldemokrata Petnjice i odbornik u SO Petnjica Isljam Ćeman, uputio je apel svim nadležnim institucijama na lokalnom i državnom nivou da riješe problem prevoza učenika iz Mjesne zajednice Vrbica.

“Ovom prilikom apelujem kao roditelj, ali i kao odbornik, predstavnik mještana Vrbice u Skupštini Opštine Petnjica, na nadležne institucije: Ministarstvo prosvjete kao i lokalnu upravu, da nađu rješenje i omoguće učenicima pomenute mjesne zajednice da se neometano školuju. Smatram da ovaj problem može biti samo još jedan razlog da se odsele iz svog zavičaja, naročito kada znamo da svake godine sve više ljudi napušta ovo mjesto u potrazi za boljim uslovima za život”, poručio je Ćeman.

U susret početku školske godine, đaci iz Mjesne zajednice Vrbica koji pohađaju neke od srednjih škola u Beranama, susreli su se sa velikim problemima, tj. nemogućnošću da jednostavno stignu od mjesta stanovanja do škole, kao što je to bilo ranijih godina, naveo je Ćeman.

Gornja Vrbica je udaljena od Berana 20-tak kilometara, a do ove godine prevoz je shodno proceduri odobrenoj od nadležnih institucija organizovalo privatno preduzeće “Simon Voyages” iz Berana.

Učenici su informisani da taj prevoznik više nema ekonomsku računicu da održava tu liniju, tako da su oni primorani da pješače 4 do 5 km kako bi došli do autobuskog stajališta sa kojeg nastavljaju dalje do Berana.

“Pored materijalnih izdataka pri opremanju učenika za početak školske godine, za roditelje i njihovu djecu ova situacija predstavlja problem koji sami ne mogu riješiti, a od kojeg značajno zavisi njihovo dalje školovanje”, zaključuje se u saopštenju Ćemana.