Uručeni kompleti knjiga đacima prvacima iz Petnjice

Danas je u prostorijama Doma Kulture u Petnjici u organizaciji opštine Petnjica, upriličena svečana predaja udžbenika đacima prvacima.

Lokalna uprava u Petnjici je ove godine prvi put obezbijedila udžbenike za sve đake prvake na teritoriji Opštine. Predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović  je poručio da je dan kada najmlađa generacija učenika pravi svoje prve korake na putu ka sticanju znanja i vještina poseban za opštinu.

” Danas smo svi ponosni, Vi roditelji, đaci, nastavnici i direktori škola. Ova djeca su naša budućnost. Da nije malih ljudi ne bi bilo ni velikih ljudi. Nadam se da će mnogi od Vas djeco, biti uspješni u toku školovanja, da će te marljivo učiti i da će te postati veliki ljudi. Zabrinjava me kao i sve Vas, to što svake godine imamo manje prvaka. Mi iz lokalne uprave ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se taj negativni trend ublaži. Jedna od aktivnosti na tom putu, jeste i odluka da doniramo udžbenike. Opština Petnjica će i dalje voditi računa o mladima, mladi su naš prioritet i naša budućnost”, rekao je Agović.

Nakon dodjele 36 kompleta udžbenika za đake prvake, za nih, njihove roditelje i direktore Škola je upriličen  koktel i druženje sa predsjednikom Opštine.