Izet Rastoder i “Derby” evropski šampioni biznisa

Izet Rastoder, predsjednik kompanije Rastoder, dobitnik je nagrade „Evropski šampion biznisa“ za proizvodnju i distribuciju banana. Na prestižnom poslovnom događaju „Najmenadžer2015“ u Sarajevu, koji nagrađuje najuspešnije poslovne ljude i kompanije u Evropi, Rastoder Grupaciji dodeljeno je i priznanje „Najbrend“ za sopstveni brend „Derby“.

Pored ove dve nagrade, Rastoder je primio i specijalno priznanje za zalaganja u sportu.

Izet Rastoder se međunarodnom trgovinom bananama bavi već više od dve decenije i danas je među najuspešnijim distributerima na svetu. Razvio je jedan od vodećih svetskih brendova „Derby“ pod čijim imenom se distribuiraju najkvalitetnije banane iz Ekvadora i agrumi iz Južne Afrike i Argentine.

Osnovna delatnost kompanije Rastoder je uvoz i izvoz voća i povrća, trgovina voćem i povrćem, veleprodaja, maloprodaja i distribucija svežeg voća i povrća.

Sa centralom u Ljubljani, kompanija uspešno posluje i na svim svetskim tržištima, posebno na Mediteranu, Crnom moru i u zemljama regiona. U Sarajevu kao deo Rastoder kompanije osnovana je i firma MDDI Group koja je nedavno otvorila i najsavremeniji distributivni centar svežeg voća i povrća u BIH.

„Veoma sam polaskan ovim priznanjem. Posao trgovine bananama je jako rizičan i zbog neizvesnosti koju sa sobom nosi, smatram da svi koji se u to upuste zaslužuju nagradu. U kompaniji Rastoder imamo jasno definisane ciljeve koji nas nepresatno motivišu i čine efikasnijima na našem putu ka uspehu. Naša vizija jeste u glavi, ali osećaj za prave stvari u srcu. Udruženim znanjem, iskustvom i motivisanošću svih nas iz kompanije Rastoder, na lakši i brži način pomeramo poslovnu stvarnost“ –izjavio je ovom prilikom Izet Ratsoder, predsednik kompanije Rastoder.

 

Od samog osnivanja 1992. godine do danas, kompanija Rastoder ostvaruje izuzetne rezultate zahvaljujući sjajnom timu ljudi koji su spremni da odgovore na potrebe poslovnog okruženja i novih trendova, savremenom pristupu, konkurentnim cenama i visokim kvalitetom proizvoda.

Međunarodne regionalne nagrade dodelila je Agencija za izbor najmenadžera BiH jugoistočne i srednje Evrope u prisustvu najuspešnijih menadžera, predstavnika kompanija, ambasadora, kao i brojnih javnih ličnosti iz sveta privrede i politike iz čitavog regiona.