ZK “Bihor” IZ Luksemburga se pridružio borbi protiv karcinoma

U organizaciji “Mažoretkinje od Eša” iz Luksemburga, a u okviru akcije “Televie” koja u martu i aprilu svake godine gotovo svakodnevno organizuje skupove na kojima se prikuplja pomoć za rano otkrivanje leukemije i sprečavanje smrtnosti od ove opake bolesti, ove godine svoj doprinos je dao i ZK “Bihor” iz Luksemburga.Manifestacija pod nazivom “Televie” u kojoj učestvuju RTL i TVI iz Belgije, svake godine organizuje akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi bio potpomognut naučno-istraživački rad u oblasti borbe protiv raka i leukemije.

karcinom

Akcija se završava zabavnim programom krajem aprila koji prenosi i televizija. U 2014. godini prikupljeno je 9. 027, 731 eura. Do sada je prikupljeno 142. 896, 507 eura i uplaćeno u Fond za naučna istraživanja i liječenja od pomenute bolesti.

Folklorna sekcija ZK “Bihor” je na otvorenom prostoru ispred zgrade Opštine grada Eša, 18. aprila u popodnevnim časovima, izvela splet igara i svojim nastupom zadivila brojnu publiku. U programu je učestvovalo još desetak plesnih i folklornih grupa iz Luksemburga, kao i predstavnici brojnih iseljeničkih zajednica.

Pomenuta akcija se već dugi niz godina sprovodi u pokrajini Valonija u Belgiji, a od 2002. godine i u Luksemburgu, saopšteno je iz ZK “Bihor” iz Luksemburga.