Okupimo se svi na jednom mjestu – radio Petnjica

Nevladina organizacija Talas-Bihor je na tenderu Agencije za elektronske komunikacije dobila frekvenciju za emitovanje radio signalau opštini Petnjica. Budući radio Petnjica će sa talasom na frekvenciji 90,7 pokriti sva sela koja pripadaju novoosnovanoj opštini.  U projektnom zadatku funkcionisanja predviđeno je takođe da se radio sluša i putem interneta. 

Pred vama je i portal preko kojeg ćete biti informisani o svim značajnim pa i manje značajnim događajima u opštini.

Osnovni zadatak  radija i portala je da uveže ljude sa ovog područja sa razvojem opštine. Da inicira i organizuje aktivnosti koje će biti inspiracija svima da se aktivnije uključe u te procese. Takođe da animira dijasporu da na pravi način doprinese razvoju. Radio i portal, koji će moći da slušaju i gledaju od Australije do SAD, omogućiće jasniju sliku zbivanja u opštini a i obratno. Sve što treba kritikovati, hvaliti, ukazivati i učiti – radićemo ovdje. Za dobrobit svih nas.

Ono što ovaj medij mora ostvariti i što je jedan od osnovnih zadataka je da postane potpuni servis za građane u opštini ali i za one koji žive i rade vani. To je jedan od primarnih ciljeva osnivača.

petnjica

Drugi sadržaji će biti vezani za promociju vrijednosti i resursa koje ima Bihor, promociju uspješnih ljudi iz kraja.

To je samo mali dio aktivnosti Radija, koji je, osim kao medijska platforma zamišljen i kao svojevrsni alternativni kulturni centar koji bi promovisao prave vrijednosti Petnjice I Crne Gore.

Internet test signal radija je pušten prije desetak dana i trenutno emitujemo muziku 24 sata. Otvaranje radija predviđeno je za avgust ove godine.

Dragi Petnjičani, Bihorci očekujemo vaše aktivno učešće u stvaranju, kreiranju radija i portala koji su pred vama.

Bujrum!