AVIONI LUXAIRA IZ LUKSEMBURGA ZA CRNU GORU OD 16. DECEMBRA DO 6. JANUARA

Avio kompanija Luxair iz Luksemburga saopštila je da je povećana potražnja karata za Crnu Goru za period božićnih i novogodišnjih praznika. Avioni će letjeti prema Podgorici od 16. decembra 2021. do 6. januara 2022. godine.

To su kazali juče na sastanku predsjedniceKulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetije Kalač i luksemburškog bankara crnogorskog porijekla Elvedin Škrijelj sa predstavnicima luksemburške nacionalne avio kompanije Luxair.

Potvrđena je uspješna saradnja kompanije sa Kulturnim informativnim centrom i dogovoren nastavak saradnje za 2022. godinu. Održivost linija je na zadovoljavajućem nivou i konstatovana je učestala prodaja karata i veliko interesovanje za Crnu Goru. Međutim, konstatovano je da linija Tivat privlači mnogo veću pažnju putnika. Kako su kazali iz kompanije Luxair mnogo više je profitabilna od linije Luksemburg – Podgorica. Predstavnici Luxaira su informisali KIC Luksemburg i da je veliki broj turističkih aranžmana u ponudi i da je već dobar dio rezervisan za narednu godinu. Na sastanku su još jednom ponovili da su karte u prodaji za zimski period i praznike, te da će avioni letjeti prema Podgorici od 16. decembra 2021. do 6. januara 2022.

Ipak, ostaje da se ispitaju ponude na turističkom tržištu u Crnoj Gori, s fokusom na sjever države, kako bi se predložili aranžmani kojima bi se omogućilo intenzivno uključivanje i animiranje ovog dijela zemlje, geografski bliže podgoričkom aerodromu.

Na kraju, predstavnici crnogorskih udruženja zahvalili su se na srdačnom i prijateljskom susretu i pozdravili sadržaje kompanije Luxair, koja je iskazala uvjerenje da ova saradnja ima dugo trajanje i da je isključivo zasnovana na prijateljskim i nacionalnim interesima, u svrhu promocije crnogorskog tržišta i njegovih potencijala

Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu je savjetnik i partner kompanije ,,Luxair“ za turističke savjete i sugetstije vezane za Crnu Goru.

Luxair je ovim potovom još jednom iskazala povjerenje u ozbiljnost i profesionalnst djelovanja Crnogorskog KIC Luksemburg