PRIJATELJI RADIJA PETNJICA: TESLA MEDICAL – POČELA SA RADOM PRVA PRIVATNA AMBULANTA ZA ORL BOLESTI NA SJEVERU CG

U okviru opšte bolnice Tesla medical, počela je sa radom prva registrovana privatna ambulanta na sjeveru Crne Gore za bolesti uha, grla i nosa.

ORL ambulanta opremljena je najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku i liječenje oboljenja regije uha, grla i nosa, na visokom nivou kvaliteta, kako u bolničkim, tako i u vanbolničkim uslovima.

Iz ponude se izdvaja moderno opremljena ordinacija za ispitivanje sluha i poremećaja ravnoteže, sa posebnim osvrtom na zujanje u ušima. Dostupan je i servis slušnih aparata i uzimanje otisaka uha.

Uvažavajući okolnosti pandemije, razvijen je poseban terapijski pristup osobama koje u periodu nakon preležane infekcije korona virusom imaju oslabljen sluh, i simptome kao što su zujanje u ušima i poremećaj ravnoteže.

Kada je riječ o našim mališanima, uz poseban senzibilitet pristupa se ispitivanju funkcije sluha kroz igru u dječjem uzrastu, a omogućen je i konsultativni pregled audiologa.

Uskoro će biti moguće uraditi i testove otoakustičnih emisija- OAE i BERA, skrining sluha novorođenčadi, kao i terapija tinitusa, tj. zujanja u ušima) laserom.

Takođe, u opštoj bolnici Tesla medical rade se i hirurške intervencije u oblasti uha, grla i nosa u lokalnoj anesteziji, a vrši se i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu.