(FOTO I VIDEO)POMOĆ ZK BIHOR IZ LUKSEMBURGA HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA NA SJEVERU CRNE GORE

Teško je pobrojati sve humanitarne akcije koje je ZK Bihor  iz Luksemburga od osnivanja 2009. organizovao prema Crnoj Gori, posebno prema njenom sjeveru
Samo u posljednjih mjesec bilo ih je nekoliko.

Tek što je, početkom prethodnog mjeseca završeno prikupljanje pomoći za malog Dimitrija Ratkovića iz Sutomora kojem su hitno bila potrebna sredstva za operaciju, stigao je zahtjev za pomoć šestogodišnjem Maksimu Đukiću iz Berana. Akcija pomoći za Maksima je bila još u toku kada se u selu Dašča Rijeka u Bihoru dogodio stravičan zločin i kada je sedmoro djece u trenu ostalo bez oba roditelja.

ZK Bihor sa blizu trista članova i velikim brojem simpatizera od kojih su oko stotinu njih vlasnici uspješnih preduzeća, a vode porijeklo mahom iz Crne Gore, odazvao se.

I dok je još u toku akcija prikupljanja pomoći za djecu Škrijelj iz Dašče Rijeke – Edo Medo Latić predsjednik UO ZK Bihor stupio je u kontakt sa Humanitarnom organizacijom “Hellef fir Ukrainesch Kanner“ koja godinama egzistira u Luksemburgu. Ovaj put oni su obezbijedili 4 000 paketa za dvije humanitarne organizacije „Hilal“ iz Bijelog Polja i „Merhamet“ iz Rožaja.

U paketima su roba i dječje igračke i dobro će doći za zimsku sezonu porodicama lošijeg mateijalnog stanja u ovim sredinama.

Kamioni-šleperi napunjeni do samoga vrha, noseći ovu robu – ponijeli su i poruku svima u Crnoj Gori, a posebno političarima koji se poigravaju sudbinom naroda:
Ugledajte se na ZK Bihor iz Luksemburga, koji za 12 godina postojanja nikada nije gledao ko je ko od onih kojima je trebalo pomoći!
Ugledajte se na časnog Milana Bojičića iz Nikšića koji je Jasmini Međedović iz Berana poklonio dio svog tijela i učinio je srećnom.
Okrenite se jedni drugima – jedni drugima smo najpreči. Ne slušajte šoviniste i nacionaliste, oni nikom nikad dobra nisu donijeli.
Ovo možda i jeste neskromno, ali je do srži tačno.
Crna Goro, vječna da si i računaj na svoju djecu rasutu diljem svijeta!

F. S.