Sabahudin Dino Džigal: HVALA HUMANIM LJUDIMA ŠIROM SVIJETA

Bolest i nevolja kao i zdravlje i radost mogu zakucati na vrata života svakoga od nas.
Tarik Džigal, sin Sabahudinov, porijeklom iz sjeničkog sela Trijebine, u Sandžaku, u svojoj 27. godini života, prije dvije godine, teško je obolio od karcinoma na mozgu. Liječenje ove bolesti zahtijevalo je velika materijalna sredstva, te se porodica Džigal nije mogla sama izboriti sa tolikim izdacima.

Iako žive u Kanadi bili su primorani da svoj zahtjev za pomoć adresiraju na dobre i  humane ljude širom svijeta. Mnogi su se odazvali, među njima i jedan broj iz Luksemburga a među njima, kao i uvijek, i članovi ZK Bihor.
Zahvaljujući dobrim ljudima bolest je ukroćena i sada postoje realni izgledi za ozdravljenje.

Otac Sabahudin se zahvaljuje svima koji su donirali novčana sredstva za liječenje njegovog sina, prije svega Faku i Džaferu Džigalu iz Holandije, Dadu Džigalu iz Njemačke, te Bajru i Nerminu iz Trijebina, Nerminu iz Trnave; Fadila, Esada, Muamer, Faruk, Mitko…. Oni još uvijek prikupljaju pomoć.

Hvala Sulejmanu – Žmigu, Ramiji, Ibraimu i Zudu Bučanu, Hajrizu Hačku Brčvaku, Sabru Muratoviću iz Njemačke, te Adisu i njegovom ocu Idrizu Franca; Sejfu Mehoviću, Diku Cikotiću, braći Halilović: Esku, Harunu i Hajru iz Luksemburga koji su pomogli da se bar u prvoj fazi riješe finansijske potrebe liječenja.

Link donatorske adrese za Tarika:
Fundraiser by Tarik Dzigal : Glioblastoma Grade 4. Please donate. (gofundme.com)

F.S.