(VIDEO I FOTO) Sport i dijaspora: KAD EKIPU KRENE – UNION 05

Od prosječne fudbalske ekipe koja je u sezonama prije korone, istina, znala i zablistati ali je imala nepredviđenih oksilacija tokom utakmica – predsjednik kluba Mersudin Mita Ličina, dovođenjem nekoliko novih igrača i mudrim taktičkim izmjenama u sistemu igre, formirao je izuzetno respektabilnu ekipu koja iz kola u kolo postiže odlične rezultate i pruža onu vrstu fudbala koja, osim što donosi pobjede, istinski je užitak za navijače – fudbalske sladokusce.

Bilo je tako i danas; na svom terenu je ova razigrana i za igru posebna raspoložena ekipa u nekoliko juriša deklasirala ekipu Oberkona rezultatom 2 : 0, i tako se učvrstila na drugom mjestu prvog diviziona Luksemburške lige. Ovaj tim znalački vode ljudi porijeklom iz Crne Gore na čelu sa pomenutim Ličinom. Ovo je četvrta pobjeda u nizu u ovom dijelu prvenstva.

Tim Oberkona se pokazao kao vrlo neugodan protivnik i u nekoliko brzo izvedenih kontranapada ozbiljno su zaprijetili golmanu Unona 05 Šabanoviću, ali je on i danas, kao i svaki put ove sezone, bio na visini zadatka.

Union je još od samog početka žestoko krenuo prema protivničkom golu, dajući do znanja šta žele. Gosti se grčevito brane sve do 16. minute kada je iz jedne vrlo brze kontre na centaršut Jonni Coreirre, Christhope Rodrigues sa 20 metara strahovitim udarcem po zemlji doveo Union u vodstvo od 1:0. Union i dalje napada stvara još nekoliko dobrih prilika ali do poluvremena rezultat se ne mijenja.

U nastavku drugog poluvremena kao kopija prvog poluvremena Union napada stvara šanse a gosti se brane. U 75. minuti, danas ponajbolji igrač Jack Konan, dribla kompletnu odbranu CS Oberkorna i kada je trebao da uputi loptu u prazan gol defanzivac gostujuće ekipe ruši ga sa leđa poslije čega sudija pokazuje na bijelu tačku što će kapiten Uniona Meris Ramdedović pretvoriti u pogodak i povećati vođstvo na 2:0, što je bio i konačni rezultat ovog meča.

Ni najmaliciozniji kritičari igre ne bi našli ne jednu zamjerku igračima Uniona 05 koji su za oko 200 gledalaca pripremili fudbalsku feštu koja će se pamtiti.

Pomoćni trener Uniona 05 Smajo Vuković:

Posle nepravednog prošlonedeljnog  ispadanja iz kupa od Titus Petange bilo je teško vratiti i spremiti našu ekipu za današnji meč.  Ali momci su odgovorili na pravi način i pokazali da je bolni prošlonedeljni poraz na penale – prošlost. Igrali smo dobro stvorili dosta šansi i zasluženo pobjedili. Moglo je biti i ubedljivije ali smo i ovako zadovoljni, momci su odgovorili na najbolji način na dogovorenu taktiku iz svlačionice i upisali tri nova boda za našu ekipu. Zahvalio bih se svim našim navijačima koji su došli da nas podrže do još jedne pobjede u nizu – rekao je Vuković.

F.S.