PETNJICA (VIDEO): PREDSTAVLJENA EKETRONSKA PLATFORMA ZA KANCELARIJSKO POSLOVANJE

Danas je u Petnjici predstavljena elektronska platforma implementacija softvera za elektronsko kancelarijsko poslovanje u Opštini Petnjica

Upošljenici u lokalnoj matičnoj službi opštine Petnjica prisustvovali su predstavljanju elektronske platforme za jednostavnije kancelarijski poslovanje.

Sistem administrator Mehdija Bato Adrović predstavio je aplikaciju i istakao da razvojem digitalnih alata Opština Petnjica prati trendove modernog doba.

“Korisni moduli ovog softvera će lokalnoj upravi omogućiti lakšu razmjenu i rukovanje dokumentacijom, brzu pretragu i efikasan pristup dokumentima, evidenciju o obavezama i rokovima, kao i značajnu uštedu troškova na godišnjem nivou.

Biće omogućeno efikasnije praćenje zahtjeva građana i ostalih privrednih subjekata”, kazao je Mehdija Bato Adrović.

Administrator u lokalnoj petnjičkoj upravi Mirsad Ćatović istakao je da je opština Petnjica služba svih građana i u tom cilju rukovodstvo se potrudilo da olakša građanima pristup dokumentaciji.

Predsjednik opštine Samir Agović kazao je da je lokalna uprava odlučila da uvede novi servis za građane i za sve zaposlene u lokalnoj upravi.

“Stvaranjem savremenih mogućnosti i formiranjem elektronske pisarnice mislim da je veoma dobar iskorak lokalne uprave za pružanje efikasnijeg načina kancelarisjokog poslovanja.

Vjerujem da ćemo kroz obuku zaposlenih od strane Bata Adrovića, vrlo brzo imati mogućnost da zaposleni u pisarnici budu na ovaj način edukovani i da mogu da efikasno djeluju.

Program koji smo obezbijedili ima najsavremenije metode rada i pristup radu koji će biti transparentan”, zaključio je predsjednik Agović.

ENKO KORAĆ