FOTO I VIDEO U Rožajama promovisan roman „Oči u tami“ Faruka Šabotića Fara

U Rožajama promovisan roman „Oči u tami“ Faruka Šabotića Fara.

U ambijentu „Jela resort“ upriličena je književna promocija roman „Oči u tami“.

„Književne promocije su način upoznavanja sa novim svjetovima i da uz likove spomenute u romanima učimo.

U starom dobrom duhu, nastavljamo u vremenu pandemije i trudimo se da ljubiteljima pisane riječi pružimo raznovrstan i bogat program a roman „Oči u tami“ koji to svakako jeste“, kazala je moderator promocije romana mr Dijana Tiganj.

Na promociji, govornici o romanu „Oči u tami“ kazivali svoja zapažanja o romanu, književnik Braho Adrović i prof. dr Draško Došljak kao i autor romana Faruk Šabotić Faro.

Faruk Šabotić Faro rođen je 30.04.1965. u Tucanjama. Osnovnu školu završio je u rodnom selu, dok je srednju školu završio u tadašnjem Iavangradu. U Sarajevu diplomirao je na odsjeku za hemiju i ekonomiku domaćinstva. Radio je izvjesno vrijeme u prosvjeti. Krajem 80tih godina odlazi u Švajcarsku u kratku posjetu rodbini i tamo ostaje sve do danas.

Faruk je nastavio školovanje u Švajcarskoj i stiče zvanje auditora ili revizora i već 30 godina radi u oblasti sigurnosti kvaliteta i svjetskih normi. Kvalitet inžinjer, kvalitet menadžer i kvalitet inspektor. Bavio se edukacijom kadrova za kvalitet i svjetske norme u oblasti medicine, farmacije, sigurnosnog sistema, automobilske industrije i dr grana. Autor je nekoliko pjesama kao i jednog kompletnog muzičkog albuma. Desetak godina je radio muzičke spotove a pohađao je muzičku školu u Cirihu. Od studentskih dana piše poeziju kao i tekstove za narodnu muziku.“Oči u tami“ je njegov prvi roman.

Autor romana „Oči u tami“ Faruk Šabotić Faro, obratio se prisutnima poselamio je i pozdravio prisutne i zahvalio se na odvojenom vremenu prisutnih.

„Bila je spontana organizacija ali je meni puno srce. Koristim priliku da se svima zahvalim koji su mi pomogli da ostvarim ono što smo imali prilike večeras da čujemo.

Takođe želim da se zahvalim Muameru i Dado za prostor u restoranu „Jela“. Hvala gostima govornicima Brahu Adroviću, koji mi je pružao punu podršku, a posebnu dr Drašku Došljaku koji je bio daleko ali se potrudio i stigao je. Prije par dao je dobio knjigu i uspio je da se pripremi i održi fenomenalan govor, ja sam ponosan.

Neću govoriti o svom prvijencu, to su uradili oni koji mnogo bolje znaju od mene“, zaključio je autor Faruk Šabotić Faro.

Promocija romana „Oči u tami“ u Rožajama jedruga po redu promocija Faruka Šabotića Fara, dok je prva bila u rodnom zavičaju Petnjici.

ENKO KORAĆ