(FOTO I VIDEO) ODRŽAN KUP PETNJICE U STRELJAŠTVU, TAKMIČILO SE 140 STRIJELACA

KUP Petnjice u streljaštvu

U Petnjici se održalo ekipno i pojedinačno takmičenje u preciznom streljaštvu, Kup Petnjice – pištolj i revolver velikog kalibra na kojem je bilo oko 140 takmičara.

Na početku takmičenja, povodom 02. oktobra Dana unutrašnjih poslova, PJ Policije u Petnjici u saradnji sa lokalnom upravom, odlučila je da oda priznanje za najboljeg policajca. Nagradu za najboljeg policajca dobio je Nijaz Duraković. Predsjednik opštine Samir Agović, uručio je zahvalnicu najboljem policajcu u Petnjici.

Na otvaranju takmičenja, prisutnima se obratio predsjednik Streljačkog saveza Crne Gore, brigadni general Vojske Crne Gore Zoran Bošković, koji je pozrdavio prisutne u ime Streljačkog saveza Crne Gore i poželio lijepo druženje kao i istakao da se nastavlja lijepa tradicija u Petnjici, kako to dolikuje pravim sportistima.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović poželio uspjeh svim takmičarima. Predsjednik je istakao da je Petnjica danas centar streljaštva jer imamo učesnike iz Portugala, Francuske, Austrije, Luksemburga, Njemačke, kao i predstavnika Rusije i ima epitet internacionalnog takmičenja.
Predsjednik je pripadnicima bezbjednostnog sektora čestitao Dan unutrašnjih poslova.

Treće mjesto u takmićenju žena osvojila je Pandurović Ivana, drugo Pejović Valerija, dok je prvo mjesto zauzela Brković Nada.

U kategoriji revolver, treće mjesto Pinto Džorž, drugi Lukovac Milutin i prvo mjesto Lukić Aleksandar.

Kategorija pištolj pojedinačno, treći Ćorac Milić, drugo mjesto Radević Zoran i prvi Vujošević Saša.

U kategoriji ekipnog plasmana, treće mjesto uzela je ekipa Zaicev, drugo mjesto Kalibar i prvo mjesto Kalibar II.

U kategoriji lokalnog nivoa ljepšeg pola treće mjesto osvojila je Hodžić Minela, drugo mjesto je osvojila Ramčilović Elma i prva je bila Osmanović Ilda.

U kategoriji pistolj, treće mjesto uzeo je Babačić Rifat, drugi je bio Agović Ernad i prvo mjesto Latić Edin-Medo.

U kategoriji revolver treće mjesto uzeo je Osmanović Sefadin, drugo mjesto Cikotić Anis i prvo mjesto Latić Edin-Medo.

U kategoriji ekipnog takmičenja lokalnog nivoa, treće mjesto uzela je ekipa Osmanovići-Kalica, drugo mjesto MUP Petnjica i prvo mjesto ekipa Bihora.

Organizatior je podijelio zahvalnice za doprinos u organizaciji Zoranu Boškoviću, Danilu Daniloviću, Izgradnja Bar, Edinu Latiću, Gagi turs, Aleksandru Lukiću, Anisu Cikotiću, policiji Petnjica, prodavncii oružja Trofej Berane, Sefadinu Osmanoviću, SK Kalibar.

ENKO KORAĆ