UČENICI SMŠ U PETNJICI JUTROS U ŠKOLSKIM KLUPAMA ZA ZAŠTITNOM MASKOM

Na ulazu u školu organizovana je kontrola temperature u cilju preventive protiv širenje korona virusa.

Novi vd. direktora Mafur Batilović u razgovoru za portal radija Petnjice kazao je da je nastavnu godinu SMŠ u Petnjici dočekala spremno uz poštovanje epidemioloških mjera.

Mafur Batilović

„SMŠ u Petnjici spremno je dočekala nastavnu godinu i sve pripreme su blagovremeno urađene po preporukama Ministarstva prosvjete. Odlučili smo da upošljenici i učenici nose makse za vrijeme boravka u školskim prostorijama.

Čas traje 30 minuta, dok mali odmor između časova traje pet minuta. Zadržali smo staru praksu da veliki odmor bude između drugog i trećeg časa. Škola je tehnički i kadrovski opremljena. Svi predmeti su zastupljeni sa kadrovskim rješenjima i spremno dočekujemo početak nastavne godine.

U prvom junskom roku, u prvi razred upisano je devet učenika smjera ekonomski tehničar, pet učenika ratar-povrtar,jedan učenik za smjer poljoprivredni tehničar koji je preusmjeren na neki drugi smjer. U junskom i avgustvskom roku u gimnazijski smjer svega je upisano šest učenika, dok za smjer ukupno ratar-povrtar deset učenika i ekonomski tehničar devet.

Uputili smo zahtjev Ministarstvu prosjvete za priznavanje odjeljenja, još uvijek nemamo odgovor ali očekujemo da ćemo dobiti saglasnost, jer smo na nivou prošlogodišnjeg upisa“, zakao je v.d direktora Maruf Batilović.

„Prevoz učenika je stari problem. Jedno kombi vozilo služi za prevoz profesora, dok drugo kombi vozilo služi za prevoz djece na relaciji Trpezi-Vrbica-Petnjica.

Imamo problem prevoza učenika na relaciji Savin Bor-Bor-Petnjica.   Zakazao sam sastanak sa roditeljima djece, koja dolaze iz tog dijela opštine i vjerujem da ćemo naći zajedničko rješenje. Želim da izrazim zahvalnost predsjedniku opštine Samiru Agoviću i direktoru Komunalnog preduzeća Mithadu Cikotiću, koji su prethodne dvije godine ustupili vozača i gorivo kao i velika zahvalnost fondaciji „Čovjek ne umire“ koji su ustupili njihov kombi za prevoz djece.
Dobili smo pismo namjere od fondacije „Čovjek ne umire“ da su spremi da školi ustupe kombi za prevoz djece a na školi je da obezbijedi ostalo. Mi smo nemoćni da iznesemo sve troškove ali uputićemo zahtjev Ministarstvu prosvjete kako bi riješili ovaj problem. Imamo indicija da ćemo u dogledno vrijeme raditi na rješavanju problema prevoza učenika na relaciji Azane-Vrševo-Tucanje-Godočelje-Petnjca. Imamo planove sa osnovnom školom da objedinimo i definišemo prevoz učenika“, zaključio je v.d direktora SMŠ Maruf Batilović.

ENKO KORAĆ