VIDEO I FOTO: OPŠTINA POMAŽE U SANACIJI ŠTETE NA GAZDINSTVU RAMČILOVIĆA

Predsjednik Opštine Samir Agović i direktor Komunalnog preduzeća Mithad Cikotić obišli su radove na sanaciji štete koja je nastala na gazdinstvu Fehma Ramčilovića.

Uzrok nezgode je klizište a objekat se nalazi u Lagatorima, pored lokalnog puta Petnjica-Savin Bor.

Imajući u vidu činjenicu da je klizište takve prirode da Fehmo Ramčilović nije u stanju sam da sanira štetu koja je nastala na njegovom objektu, a sa druge strane potrebu lokalne uprave da pritekne u pomoć i sanira postojeću štetu, predsjednik Agović kazao je da je lokalna uprava odlučila da svojim sredstvima i mehanizacijom Komunalnog preduzeća da pomogne .

“Vjerujemo da smo ovim potezom značajno pomogli poljoprivrednog proizvođača Fehma Ramčilovića,čija je to jedina  djelatnost, za egzistenciju za njegovu višečlanu porodicu.

Lokalna uprava će maksimalno pomoći kod izgradnje štale, a činjenica je da najprije moramo uraditi sanaciju potpornog zida, koji je oštećen i vjerujem da ćemo nakon toga imati uslove za izgradnju novog objekta na gazdinstvu Ramčilović”, rekao je Agović.

Predsjednik je istakao da je ovo još jedan pokazatelj da opština vodi računa o poljoprivrednim gazdinstvima i da je uvijek spremna da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima.

Na kraju, predsjednik se zahvalio radnicima Komunalnog preduzeća na odgovornom pristupu poslu.

ENKO KORAĆ