(VIDEO) PETNJICA: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “GANIĆA KULE” U CENTRU ZA KULTURU

U JU Centar za kulturu Petnjica organizovana izložba fotografija muzeja „Ganića kula“ iz Rožaja.

Program izložbe fotografija u Centru za kulturu Petnjica organizovan je u saradnji sa zavičajnim muzenjem „Ganića kula“ iz Rožaja.

Moderator izložbe fotografija Sinan Tiganj kazao je da će totografije autora krasiti hol Centra za kulturu koje će građani Petnjice imati mogućnost da uživaju i vide staro Rožaje kroz fotografije.

Autor Omer Kalač zahvalio se posjetiocima na prisustvu na putujućoj izložbi fotografija iz umjetničke zbirke zavičajnog muzeja „Ganića kula“ u organizaciji JU Centar za kulturu Petnjica.

“Današnju izložbu fotografija shvatam kao nastavak naše lijepe tradicije. Imamo veoma bogatu i kulturnu baštinu koju treba sačuvati.

Većina fotografija na izložbi dio je naše prošlosti tri grada, Rožaja, Plava i Petnjice.

Izložba je najbolja promocija zavičajnog muzeja „Ganića kule“ Rožaje kao i dobra prilika da se uspostavi dobra komunikacija sa publikom jer će na ovom izložbi ljubitelji umjetnosti iz Petnjice i Plava moći da vide izabrane stare fotografije Rožaja kao i prilika za saradnju lokalnih institucija opština Rožaje, Petnjica i Plav”, rekao je Kalač.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović otvorio je izložbu fotografija i istakao da su fotografije svjedočanstvo trenutka ali ove fotografije su više od toga.

„Kada gledamo fotografije imamo osjećaj da živimo u tom dobu. Naš autor Kalač imao je dobru namjeru i da sa ovom izložbom pokazao je da želi sopstvenu afirmaciju u kuću u kojoj radi a svakako simbol Rožaja je muzej „Ganića kula“ a simbol promociji kulture stvaranja i vizije kako treba da bude čuvana i njegovana tradicija i kultura je upravo kuća u kojoj radi naš uvaženi domaćin.

Zavičajni muzej „Ganića kula“ je ustanova koja ima respekt, koja ima svoju tradiciju i i koji ima svoju publiku koja mu je vjerna svih ovih godina”, rekao je Agović.

ENKO KORAĆ