Agović na klupi Enerdži Kotbusa

Damimr Agović

Najmlađi crnogorski trener sa Pro licencom ima novi posao – Damir Agović postavljen je za šefa stručnog štaba Enerdži Kotbusa.

Trideset jednogodišnji momak rodom iz Berana dugo živi u Njemačkoj, gdje je posljednjih godina sa klupe predvodio mlađe selekcije nekoliko klubova.

Sada mu se ukazala šansa da prvi put preuzme seniorsku ekipu.

Enerdži Kotbus je poznato ime u njemačkom fudbalu, svojevremeno je nastupao u Bundesligi, a njegov dres tokom karijere nosio je naš reprezentativac Savo Pavićević.

Damir Agović

U klubu je sada još jedan Crnogorac, ovoga puta kao šef stručnog štaba. Agović je naslijedio Dirka Lotnera i u ulozi glavnog trenera završiće sezonu.

,,Crveno-bijeli“ se trenutno takmiče u Regionalnoj ligi sjeveroistok, četvrtom rangu tamošnjeg fudbala, ali je prvenstvo prekinuto nakon 13 kola zbog pandemije korona virusa.

Igraće se samo Kup u oblasti Brandenburga, a Enerdži Kotbus se u polufinalu (8. maj) sastaje sa Babelsbergom.

– Lotner je preuzeo tim kada je bio na pretposljednjem mjestu i podigao ga u sredinu tabele (osmo mjesto). Nažalost, napredak sa Lotnerom je okončan zbog prekida sezone. S obzirom na posebne izazove koje pandemija covid-19 predstavlja za naš klub, sportske mogućnosti i ciljevi našeg kluba i trenera Lotnera više nijesu podudarni. Donijeli smo odluku da obje strane krenu novim putem. Za predstojeće takmičenje u Kupu povjerenje smo dali Damiru Agoviću, mladom treneru koji je do juče vodio naše juniore (U19) – navodi se u saopštenju Enerdži Kotbusa.

Agović je bio član crnogorske omladinske reprezentacije, ali je rano završio igračku i posvetio se trenerskoj karijeri.

Prethodno je vodio mlađe timove Enerdži Kotbusa, Frankfurta, Vehena i Viktorija Fulde.