Promjena na čelu Uprave za dijasporu: Hadžić umjesto Mitrovića

Seid Hadžić

Magistar ekonomije iz Rožaja Seid Hadžić novi je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom, saznaje Standard. On će zamijeniti dosadašnjeg direktora Predraga Mitrovića i biće u VD stanju do daljnjeg.

Hadžić je potpredsjenik Stranke pravde i pomirenja

SeidHadžić, rođen je 14. 03. 1986. godine u Rožajama. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu dok srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Novom Pazaru i kao učenik generacije završio je medresu “Gazi Isa – beg ”.

 

 

Diplomirao je na fakultetu za Menadžment i poslovnu ekonomiju 2009. godine, na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon završetka osnovnih upisao je i master studije koje je okončao master radom na polju klasterizacije i poslovnog udruživanja.S tudent je treće godine doktorskih studija.

Svoje poslovno iskustvo počeo je u privatnom sektoru kao menadžer međunarodnog poslovanja, nakon toga je radio na funkciji pomoćnika menadžera kancelarije Sandžačke biznis asocijacije. Sekretar je Fakulteta za islamske studije bio šest godina, a sada na pomenutom Fakultetu trenutno obnaša funkciju menadžera.

Prema zvaničnoj biografiji, bavi se biznisom, uspješno rukovodi preduzećem koje je osnovano kao produkt udruženog kapitala, ideja i iskustva.