Reagovanje mještana Plandišta: Tri dana CEDIS ne može da spoji žicu od 30 metara.

Već treći dan se mještani Plandišta nemaju struje a s obzirom na to da se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom kažu da će ukoliko struja ne dođe, biti prinuđeni da svoje mliječne proizvode prospu.

Mještani su otklonili rastinje sa elektro mreže i olakšali ekipi CEDIS-a saniranje problema a to je zamjena kabla kod trafostanice u Petnjici.

Erzan Muratović ističe da su mještani zajednički čistili duž elektro mreže, kako se ne bi zapalilo rastinje i na taj način olakšali posao nadležnima, kako bi radove završili u kratkom roku.

„Kontaktirali smo nekoliko puta CEDIS i nisu nam dali nikakvog povoda da će ekipa izaći na teren i sanirati problem.

Kao što se može primijetiti, žice su izgorele i mislim da je bilo dovoljno tri dana, kako bi na vrijeme zamijenili drugom pletenicom za uredno snadbijevanje struje.

Prinuđeni ćemo biti da mliječne proizvode prosipamo, jer ne možemo da ih uredno održavamo, zbog toga što mašine za održavanje mliječnih proizvoda funkcionišu samo kada ima struje.

Nama, poljoprivrednim proizvođačima je potrebno konstantno i uredno snabijevanje struje, zato je i plaćamo i ovom prilikom pozivamo nadležne da nas obiđu, jer sa ovakvom naponskom mrežom, malo kad dune vjetar, struja nestaje i predstavlja nam velike probleme“, kazao je Erzan Muratović.

Abdulah Muratović kazao je za portal Radija Petnjica da ne može da vjeruje da u centru Opštine može da se desi prekid napajnja struje tri dana.

„Treći dan uzastupno nemamo struje i već su se zamrzivači otopili i prijeti nam opasnost od štete, koju kako sam upoznat nijesu ni drugima nadoknadili od prethodnih nepogoda, kada Petnjica nije imala struje.

Prosto je neshvatljivo da nadleži ne vode brigu o nama, da u toku lijepog dana nijesu našli jeda sat vremena da spoje jednu običnu pletenicu.
Snijeg nije napadao ni 10cm i odmah se topio ali kod nas je neobjašnjivo šta se sve radi ali građani uvijek podnose njihove nesavjesne propuste,“ kazao je Avdulah Muratović.

U večernjim satima oko 19h ponovo smo kontaktirari dežurnu službu CEDS-a i oni su kazali da se tek danas prijavio kvar, što naravno nije tačno. Mi smo uredno prijavili netanak struje još u subotu veče kad je nestalo struje. Upoznati smo da CEDIS ima organizovanu ekipu koja je na raspolaganju građanima do 23h“, kazali su mještani Plandišta.

ENKO KORAĆ