DIJANA TIGANJ DOBILA NAGRADU POVODOM DANA STUDENATA

Povodom Dana studenata, predsjednik opštine Samir  Agović, primio je Dijanu Tiganj i uručio nagradu povodom Dana studenata, koji se obilježava 04. aprila.

Tiganj je dobila nagradu za doprinos zavičajnoj književnosti i njenoj promociji kroz svoj magistarski rad “Interkulturani prostori u romanu Bihorci” iz opusa djela Ćamila Sijarića.

Predsjednik je čestitao prof. Tiganj na njenom uspjehu i doprinosu svom zavičaju i istakao da će Dijana Tiganj ostati u istoriji zapisana kao prva osoba, posebno kao dama, koja je uspjela da magistrira na djelu Ćamila Sijarića.

U ime lokalne uprave i u svoje ime, predsjednik Agović čestitao je Dan studenata svim studentima, koji se obilježava 4. aprila.

Tom prilikom, predsjednik je poželio da svi student sa područja opštine Petnjica budu uspješni i da savladaju sve izazove u toku studiranja na najbolji mogući način.

Predsjednik je kazao da je pandemija učinila svoje i onemogućila mnogim studentima da svoje kreativno znanje i vještine, kao i svoju energiju koriste na pravi način.

“Studenski dani sve nas oblikuju i daju nam naše prave ličnosti kao i svoj karakter, koji će u budućem životu značiti ponaosob svima, a naravnom kroz svoj životni rad, stvaranju, ophođenju prem zajednici.

Važno je istaći da je sve veći broj studenata sa prostora naše Opštine, koji se odlučuju da studiraju na prestižnim univerzitetima, što je jako važno i želim da su studenti budućnost, ne samo naše zajednice, nego Crne Gore i šire”, istakao je predsjednik Agović.

“Poznato je da opština Petnjica, cijenjeći mladost i znanje, želju i energiju za napredak otvorila svoja vrata i dala veliki prostor mladima ljudima. Od ukupnog broja zaposlenih, to su uglavnom studenti koji su završili studije prije dvije ili tri godine, dobili su mogućnost, kroz organizacione i funkcionalne potrebe Opštine da budu radno angažovani i time daju nesebičan doprinos razvoju naše sredine”, kazao je predsjdenik Opštine Petnjica.

“Želim i dalje da takav trend bude i želim da poručim studentima da je znanje najvažnije, da je znanje jedino ono čemu su student doživotni vlasnici,
pored zdravlja, znanje je najvažnije za našu mladu populaciju i još jednom upućujem isrekene čestitke povodom  Dana studenata”, zaključio je predsjednik u svojoj čestitki studentima.

Prof. Dijana Tiganja zahvalila se predsjedniku Agoviću na pozivu i prijemu povodom obilježavanja Dan studenata.

Prof. Tiganj je kazala da Dan studenata predstavlja važan datum koji upućuje na činjenicu da su studenti društvena grupa koja je temelj i osnov budućnosti i promjena.  Ona ističe da su to budući akademski građani koji će nastavljati put svojih prethodnika i koji će mijenjati i usavršavati našu sredinu, regiju i državu.

„Ponosna sam što sam, kao uspješan student, na pozitivan način predstavljala našu opštinu i što sam se, po završetku studija, vratila u svoj kraj i počela da radim na obrazovanju naših učenika, kao i da svojim magistarskim radom dala prilog zavičajnoj književnosti i njenoj promociji. Mislim da je to najbolji način na koji se mogu zahvaliti i Opštini i rukovodećim u njoj, jer su mi tokom studija pružali pomoć, kao što pružaju i sadašnjim studentima, kroz studentske nagrade, jednokratne pomoći ili studentske stipendije“, kazala je prof. Tiganj.

Na kraju, prof. Dijana Tiganj završila je iznošenjem činjenice da je potrebno što više ulagati u studente jer je to ulaganje u budućnost.
Zahvalila se  upravi Opštine, predsjedniku lično i čestitala svim studentima Dan studenata.

Danas je u lokalnoj upravi obilježen Dan studenata zbog toga što juče lokalna uprava nije radila i zato što je bilo nevrijeme.

ENKO KORAĆ