ZK “BIHOR”, UDRUŽENJE KOJE NE POSUSTAJE

Misliti na svoj zavičaj i domovinu – ostaje primaran zadatak ZK Bihor iz Luksemburga. Potvrdilo se to i na sastanku Upravnog odbora održanog 18. 01. 2021. u prostorijama udruženja u gradu Rumelanžu kojim je predsjedavao
Edin Latić, novi, nedavno izabrani predsjednik UO ZK Bihor.


Na ovom sastanku odlučeno je da se Humanitarnoj orhganizaciji «Merhamet» iz Rožaja, te Humanitarnoj organizaciji «Merhamet» Petnjica i IZ CG u Podgorici doniraju paketi sa odjećom i igračkama i to:

– Merhamet Rožaje 2000 paketa razne odjeće i 45 kartona igračaka, od čega je Humanitarnoj organizaciji «Bihor» u Petnjici preraspodijeljeno 500 paketa odjeće;
– Islamskoj zajednici CG u Podgorici 1 800 paketa odjeće i 200 paketa igračaka.

Valja napomenuti da je kompletan sadržaj donacija prikupljen u saradnji sa udruženjem  H.U.K Hellef fir Ukrainesch Kanner Luxembourg i konzulom Crne Gore u Velikom vojvodstvu Luksemburg, gospodinom Remzijom Camićem, koji je i ovaj put pružio svoju nesebičnu pomoć kada su u pitanju humanitarne akcije upućene prema Crnoj Gori.

Uvijek na pravom mjestu: Remzija Camić i Esko Halilović

Iako je pandemija virusa korona napala cijeli svijet i ugrozila normalno odvijanje života i rada na sve strane – mi ne prestajemo da mislimo na naš zavičaj i našu domovinu Crnu Goru. Ovo stanje u kojem se svi nalazimo uči nas i podučava koliko smo potrebni jedni drugima i stavlja na ispiti koliko smo ljudi, u pravom smislu te riječi. Svjesni da će ova pomoć mnogima dobrodoći poručejemo im: Mislimo na vas! – zaključio  je Edin Latić.

F.S.