ERIK RAMČILOVIĆ, VELNES I SPA TERAPEUT I PRVI BIHORAC SA SERTIFIKATOM ZA HIDŽAMU

Dvadesetotrogodišnji Bihorac Erik Ramčilović završio je za velnes i spa terapeuta u Podgorici i Igalu i dobio zvanje maser, terapeut i sertifikat za hidžamu.

Već dugo vremena bavi se masažom i radio je u prestižnim hotelima u Crnoj Gori kao i u inostranstvu. Praksu je obavio u hotelu Splendid u Budvi.

Nakon rada u Luksemburgu i Švajcarskoj, odlučio je da se vrati u svoj zavičaj iako je imao mogućnosti da ostane.

„Od malih nogu imao sam želju da pomažem ljudima i da budem psihoterapeut i terapeut. Nakon okončanja gimnazije, upisao sam učiteljski fakultet potom sam odustao od učiteljskog i odlučio da upišem akademiju za terepautske metode u Podgorici i ostvarim svoju želju“, kazao je Erik.

On kaže da je u toku školovanja shvatio da je taj poziv kao stvoren za njega, a to su potvrdili i mentori.

“Po završetku za masera, odlučio sam da nastavim dalje za velnes i spa terapeuta, okončao sam uspješno i nakon nekog vremena nastavio sam dalje sa edukacijom za hidžamu”, rekao je Ramčilović.

Erik je objasnio šta je to hidžama i kazao da je riječ o drevnoj medicini, staroj hiljadama godina.

„Hidžama je lijek za kompletan naš organizam, gdje pomoću efekta vakuma izvlačimo sve štetne materije iz našeg organizma na površinu. Razlikujemo dvije metode hidžame, suvu i mokru hidžamu.

Razlika je tome je što suvom hidžamom pripremam klijenta tako što iz dubine mišića pokrećem sve štetne supstance i dovodim ih do ispod površine kože i to radimo vakum čašicama i da je to jedan vid anestezije.

Dok mokrom hidžamom sve toksine koje smo prije doveli do ispod površine kože izbacujemo na površinu, gdje se samo oko 5% čiste krvi uz toksine izlazi na površinu“, objašnjava Ramčilović.

Njegova preporuka je Bihorcima da odrade tretman hidžame i ako mnogi misle da im tretman nije potreban.
„U toku tretmana trudim se maksimalno da vodim brigu o klijentu i da klijent bude zadovoljan kako bi tretman ima što bolji rezultat. Želja mi je bila da u svom rodnom mjestu imam svoj salon, a planiram da u narednom periodu opremim ordinaciju koja će se baviti masažom i hidžamom.

U salonu imam sve što je neophodno za rad kako bi uspješno realizovao tretmane po želji klijenta“, istakako je Erik Ramčilović.

U narednom peridou Erik Ramčilović će pružati građanima Petnjice i šire u okruženju terapeutske masaže kao i usluge hidžame

“Preporučio bih potencijalnim klijentima da strah ostave po strani i uvjere se da je hidžama najbolji metod  za liječenje i detoksikaciju kompletnog organizma“, zaključio je Erik Rmčilović.

On je pozvao sve Bihorke i Bihorce da mu se bez ustručavanja obrate za dodatne informacije ukoliko žele tretman masaže ili hidžame na broj telefona 069-907-440.

ENKO KORAĆ