PETNJICA: POZIV OSOBAMA SA INVALIDITETOM DA SE BAVE SPORTOM

Specijalna olimpijada

Organizacija Specijalne olimpijade iz Berana pozvala je sve osobe sa invaliditetom sa područja opštine Petnjica da se uključe u aktivnosti koje organizuje ova sportsko udruženje.

Specijalna olimpijada

Denis Ramdedović iz Petnjice, član Upravnog odbora SK “Specijalna Olimpijada Berane“ i aktivni sportista kluba pozvao je osobe sa invaliditetom iz Petnjice, koji imaju želju i afiniteta za bavljenje sportom da se pridruže klubu. Bavljenje sportom pozitivno će uticati na njihovo zdrastveno stanje, a druženjem će uljepšati svoju svakodnevnicu.

Specijalna Olimpijada je najveća globalna sportska organizacija za djecu, mlade i odrasle sa intelektualnim smetnjama i teškoćama u razvoju.

“Cilj je podsticanje njihovog sveukupnog razvoja, razumijevanja, prihvatanja i socijalne uključenosti. Specijalna Olimpijada danas obuhvata, preko 5,5 miliona sportista širom svijeta od osam godina starosti, bez gornje granice.

Zvanično u 193 zemlje širom svijeta, i 32 olimpijska sporta se aktivno bavimo, istakao je Ramdedović i ponovio moto na svjetskom nivou Specijalne olimpijade: Dozvoli mi da pobijedim, ali ako ne mogu da pobijedim, podrži me u tom hrabrom pokušaju”.

Stoga, pozivam još jednom osobe sa invaliditetom iz Petnjice ukoliko žele da budu dio Specijalne olimpijade Berane da pozovu na brojeve 069-744-484 Denis Ramdedović i Sreten Lekić 069-544-022.

E.K.