KOMUNALNO UKLONILO ODRON SA PUTA PODVADE – KALICA: NIJE NAŠE ZADUŽENJE, ALI MORAMO ZBOG GRAĐANA

I pored toga što nije u njihovoj nadležnosti juče su, u ranim jutarnjim satima, radnici komunalnog preduzeća radili na čišćenju dionice magistralnog putnog pravca Podvade – Kalica.

„Komunalno preduzeće je juče, na osnovu veliki broj poziva vezano za održavanje regionalnog puta Stenice-Kraka-Trpezi-Kalica, iz razloga lošeg održavanja ovog putnog pravca, na par lokacija čistilo i uklanjalo, prije svega pojavu odrona.

Medjutim, Komunalno preduzeće nije nadležno niti zaduženo za održavanje ovog putnog pravca. Naše preduzeće održava lokalne putne pravce na teriotoriji opštine Petnjica i od ranih jutarnjih časova mehanizacija je na terenu.

Često kada nam organizacija posla dozvoli da intervenišemo i na reginalalnom putu, tako smo i juče uklonili odron u saradnji sa Službom zaštite i spasavanja. Medjutim čišćenje snijega na regionalnom putnom pravcu nije naša nadležnost, te apelujemo na nadležne da hitno reaguju, a svi zainteresovani da se obrate preduzeću Crnagoraput koje održava taj putni pravac“, istakao je Rifat Agović, tehnički direktor Komunalnog preduzeća Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ

PROČITAJTE JOŠ:

REVIJA BIHOR: MUNIR RAMDEDOVIĆ – REVIZIJA ZAKONA O INTEGRACIJI U LUKSEMBURGU