BIHORSKI FUDBALSKI DRAGULJ, DAMIR ŠABOTIĆ: “ISPUNIO MI SE SAN DA OBUČEM DRES REPREZENTACIJE CRNE GORE”

Kada se spoji ljubav i disciplina, doslednost i upornost, uspjeh je neizostavan. Da je tako, govori i primjer sedamnaestogodišnjeg Damira Šabotića iz Budve, čiji roditelji vode porijeklo iz Bihora, iz Tucanja.

Naime, ne tako davno, portal radija je pisao o ovom mladom bihorskom fudbalskom talentu i o njegovom snu da obuče dres reprezentacije Crne Gore. Mladi Šabotić, svoje fudbalske majstorije, pruža u dresu Željezničara iz Sarajeva.

Zahvaljujući igri koju pruža za čuveni sarajevski klub, uslijedio je poziv od strane selektora mlade reprezentacije Crne Gore U-18, Slobodana Draškovića. Ovih dana Damir boravi u pripremnom kampu gdje mladi reprezentativci obavljaju pripreme za takmičenja koja ih očekuju sa proljeća naredne godine. Prema pouzdanim informacijama sa kojima raspolaže portal radija, da se radi o velikom talentu, govori i činjenica da je čuveni skaut za mlade talente, Igor Gluščević, direktno iz Novog Sada došao da posmatra Damira na pripremnim utakmicama koje mlada selekcija treba da odigra u okviru priprema.

„Konačno mi se ispunio san da obučem dres reprezentacije svoje države. Rad i ljubav prema fudbalu su doveli da, i pored toga što imam svega 17 godina, obučem nacionalni dres. Ono što bih još mogao da istaknem to je da ću dres nositi ponosno i braniti boje naše reprezentacije na fudbalskim mečevima. Želim da učini ponosnim moj Bihor i moju Crnu Goru svojom i igrom i nastupima u reprezezanciji“, istakao je Damir Šabotić za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ