PETNJICA I PLAV POTPISALI SPORAZUM: ZAJEDNO RAZVIJAJU MALI BIZNIS

Opština Plav i Opština Petnjica su potpisale Memorandum o saradnji i partnerstvu u projektu “Unapređenje infrastrukture za razvoj malog biznisa u opštinama Plav i Petnjica” dobijenom na Javnom pozivu za razvoj lokalne infrastrukture “Norveška za vas – Crna Gora”

Sastanaku su prisustvovali predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović i projektni tim: Merdin Purišić– Menadžer projekta, Adis Ličina, koordinator projekta Sulejman Dešić, administrativni asistent Alen Pljakić, finansijski asistent i Irma Škrijelj, tehnički asistent.

Nakon riječi dobrodošlice upućenim gostima, predsjednik je komparativnom analizom istakao veliki broj sličnosti između opštine Plav i opštine Petnjica, i da je saradnja te dvije opštine od velikog obostranog značaja. Istakao je da zahvalnost dugujemo Kraljevini Norveškoj, koja je svojom donacijom otvorila mogućnosti saradnje i zbližavanja naših lokalnih samouprava. “Ubijeđen sam da ćemo projekat realizovati veoma uspješno i da će naši proizvođači domaćih proizvoda imati velike benifite kao krajnji korisnici”, naglasio je predsjednik opštine Plav Mirsad Bajraktarević.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, zahvalio se na dobrodošlici i upoznao prisutne sa brojnim projektima koji su realizovani sredstvima EU u opštini Petnjica kao i sa onima koji su u fazi realizacije. “Kraljevina Norveška finansira projekat koji je pokrenuo našu saradnju a siguran sam da ćemo je mi podići na veći nivo i da ce naši žitelji osjetiti benifite rezultata naše saradnje. Veliki je interes naših opština u korištenju sredstava iz evropskih fondova i u tom smislu treba da podižemo kapacitete kako bi što više projekata uspješno realizovali na teritorijama naših opština”, istakao je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

Menadžer opštine Plav Merdin Purišić, zahvalio se timu iz UNOPS-a  i projektnom timu na veoma dobroj komunikaciji i saradnji. Kao menadžer projekta detaljno je opisao naredne aktivnosti i upoznao prisutne sa periodima njihovog sprovođenja.

“Projekat – Unapređenje infrastrukture za razvoj malog biznisa u opštinama Plav i Petnjica – koji finansira Kraljevina Norveška sa 54.650 USD opštine Plav i Petnjica sa 8.247 USD biće realizovan za 10 mjeseci. U prvih 5 mjeseci projektnih aktivnosti ćemo izgraditi i opremiti po 5 drvenih kućica koje će se nalaziti na atraktivnim lokacijama u Plavu i Petnjici. Objekti će biti opremljeni solarnim panelima i biće energetski nezavisni tako da proizvođači koji dobiju objekte na korištenje neće imati nikakvih troškova”, istakao je Purišić

ENKO KORAĆ