(VIDEO) SPORT I DIJASPORA: TEŽAK PORAZ UNIONA 05 U BEGENU

Union

Današnji poraz Uniona 05 u gradiću Begen u Luksemburgu zapravo je kontinuitet loših igara ovoga kluba u nekoliko posljednjih kola prvenstva.
Po izuzetno lošem vremenu, jakoj kiši i klizavom terenu i nije se mogla očekivati mnogo bolja igra, ali svakako jeste bar koja lopta manje u mreži Uniona.
Rezultat od 4:0 za ekipu Begena, isuviše je veliki da ne zabrine one koji iz utakmice u utakmicu prate ovaj tim, navijaju i raduju se.
Treći put zaredom ljubitelji Unona 05 napuštaju teren sa suzama u očima.
Jedina svijetla tačka danas u ekipi Unona bio je golman Šabanović, pa iako je četiri puta vadio loptu iz mreže, bar toliko je odbranio udaraca koji su ličili na stopostotne prilike za gol. Odbranio je čak i jedanaesterac i bar njemu, za visok poraz ne može se ništa prigovoriti. Neke od njegovih današnjih bravuroznih odbrana ostaće dugo upamćene gledaocima na stadionu „Henri Dunant“ u Begenu.

Doduše, mora se imati na umu da je, prema riječima predsjednika Ličine, 11 prvotimaca ovoga kluba, onih najagilnijih, na poštedi i da se oporavljaju od povreda dok su dvojica sa dva žuta kartona, pa su sa tribina posmatrali meč i jadikovali.
Uprava Uniona 05, na čelu sa Mitom Ličinom, bila je primorana tražiti najbolju opciju, te su uveli u igru rezervne igrače od kojih su neki bili nespremni, dezorijentisani i bez izražene želje za pobjedom.
Pitali smo Mitu Ličinu, predsjednika FK Union 05 da li, pored povrijeđenih 11 prvotimaca i dva sa crvenim kartonima, ima još neki dodatni razlog slabih igara u posljednje vrijeme i kako da se prevaziđe kriza u klubu?

Mita Ličina:
Uglavnom su to jedini razlozi, jedanaest povrijeđenih i dva sa crvenim kartonima je ukupno 13 na koje nisam mogao računati u posljenje vrijeme. Već ove sedmice oporavit će se četiri povrijeđena, vratiti se u igru, te će u narednim utakmicama igra biti bolja, pa se nadamo da ni rezultati neće izostati. Danas, zbog povrede nije igrao ni kapiten ekipe Ramdedović.

Kao prilog svemu rečenom u tekstu prilažemo video snimak četvrtog gola koji je Begen postigao u posljednjoj minuti utakmice.

 F. S.