(VIDEO) PETNJIČKA PUBLIKA UŽIVALA U HUMORU KOTORSKOG TEATRA 303

U okviru VII Bihorskog kulturnog ljeta, juče je u sali Centra za kulturu, održana predstava u izvođenju kotorskog pozorišnog društva „Teatar 303“. Petnjička publika je uživala u skečevima članova ovog poznatog pozorišta iz Kotora čija tradicija smijeha i satire traje više od 40 godina. Na samom početku, direktor teatra iz Kotora je uručio prigodni poklon direktoru Centra za Kulturu, Sinanu Tiganju u znak zahvalnosti za poziv da gostuju prvi put.

Gostujući u studiju Radio Petnjia, direktor Dragan Buzdovan i članovi Milica Kašćelan i Ivona Vukašinović, istakli su da je njihov program poznat po tome što oni njeguju humor i satiru a da im je čast i zadovoljstvo što gostuju prvi put jer, iz razno raznih razloga, do sada nijesu imali priliku.

„Naš teatar je bio prvak EX-YU u humoru i dobirnici jednog minu busa sa 17 mjesta što je stvarno velika nagrada. Od značajnih nagrada izvodio bih još nagradu grada Kotora. Puno gostujemo po Crnoj Gori. Preko 1 500 nastupa. Hrvatska, BiH, a igrali smo i u Londonu gdje smo igrali svoju predstavu – Sve će to narod platiti. Teatar njeguje priče i događaje koje muče običnog čovjeka, a kad imamo publiku mi imamo i budućnost. Naš program je satira, komediju, a osim toga radimo i bajke za djecu, muzičke festivAla kao glas Boke. Većinski smo opredijeljeni za rad komedija. Sve sami radimo. Pišemo tekstove, režiramo sami  i sami stvaramo, jer se čovjek najbolje osjeća kada igra ono svoje. Puno izvodimo predstavu Hotel promaja gdje je igraju 12 glumaca ali ova korona je sve to zaustavila trenutno. Sada nastupamo sa blokovima humora i sa monodramom – Crnogorac u tranziciji“, istakao je Dragan Buzdovan, direktor Teatra 303, gostujući u studiju Radio Petnjica.

I pored toga štu su, kako i same kažu, relaitvno novi članovi, jer su se učlanile prije dvije godine, Ivona i Milica su saglasne da iskustvo i druženje je neprocjenjivo. „Uživamo u ovom što radimo. Da ne uživamo, ne bismo bile tu. Imamo priliku da naučimo dosta stvari“, istakle su u glas, Ivona i Milica.

Segmente atmosfere iz Centra za kulturu možete pogledati na linku.