(FOTO I VIDEO) SKENDERSKA KALICA DOBILA ASFALT: OPŠTINA IZDVOJILA 65.000, A DIJASPORA 55.000 EURA

Skenderska kalica

U mjesnoj zajednici Kalica u zaseoku Skenderska Kalica stigao je asfalt koji će značiti novi život za domaćinstva koja se bave poljoprivredom

Lokalna uprava izdvojila je 65.ooo, a dijaspora 55. ooo eura za asfaltiranje 2100 metara puta u ovom dijelu Opštine.

Nakon godina čekanja u jednom od najudaljenijih zaseoka u Opštini, konačno je i ovaj putni pravac dobio asfalt.

Predsjednik Opštine Samir Agović sa svojim saradnicima obišao je završetak radova i istakao zadovoljstvo koje je podijelio sa mještanima.

„Želim da podijelim zadovoljstvo sa svim građanima, posebno sa ljudima koji ovdje žive, kao i sa ljudima iz dijaspore, koji su dali veliki doprinos da završimo ovaj projekat.

Sa ovim projektom, naša dijaspora je pokazala da zaista želi da pomogne lokalno stanovništvo time i Opštini u razvoju, posebno u ovoj godini, kada smo toliko toga uradili“, podsjetio je predsjednik.

Poljoprivredni proizvođači koji žive u ovom dijelu opštine imaće bolje uslove za život i svoje proizvode će plasirati na lakši i savremeni način.

„Lokalna uprava i pored toga što je izdvojila sredstva, krajnjim naporom je radilo Komunalno preduzeće u izradi cjevastih propusta, zatim ublažavanje pedencija, kao i uključivanje firme D.O.O „Petrić“ koja je sa svojom mehanizacijom kvalitetno pripremila ovaj putni pravac za tamponiranje i danas smo bili u prilici da se uvjerimo da je preduzeće „Tofi“ kvalitetno uradilo ovaj putni pravac“, istako je predsjednik.

Na nama je da i dalje nastavimo da pružamo pomoć i podršku ljudima koji imaju ovakvu vrstu potrebe, to ćemo činiti i u narednom periodu“, zaključio je prvi čovjek Petnjice Samir Agović.

ENKO KORAĆ