ODRAŽANA SVEČANA SJEDNICA SO PETNJICA: NAGRADE “4. AVGUST ZA MUHOVIĆA, AGROKOOPERATIVU ADROVIĆ I LATIĆA

Danas je u Centru za kulturu održana svečana sjednica Skupštine opštine Petnjica povodom 4. avgusta, Dana Opštine Petnjica, uz poštovanje mjera NKT-a.

Predsjednik SO Petnjica čestitao je praznik svim građanima opštine i ukazao na važnost te odluke prije osam godina.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, rekao je da je obnova samostalnosti petnjičke opštine bio san mnogih generacija.

„Bihorci su sanjali decenijama san koji se ostvario 4. avgusta 2012. godine. Bila je to istinska radost i kruna našeg zajedništva.

Svih ovih godina smo predano radili i ostvari smo izvanredne rezultate u oblasti saobraćajne infrastrukture, modernizacije lokalnih puteva, vodosnadbijevanja, proboja i održavanje puteva, kao i u sportu i kulturi”, rekao je Agović.

Predsednik je naglasio da svi rezultati koji su postignuti ne bi bili takvi da nije bilo podrške građana, kao i snažne podrške Vlade Crne Gore, dijaspore, odbornika u lokalnom parlamentu i predsjednika Skupštine.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade najboljim studentima i tri opštinske nagrade “4. avgust”.

Studentske nagrade pripale su Nerisu Muratoviću, studentu Filozofskog fakulteta u Nikšiću, sa prosječnom ocjenom 10.0, i Irijanu Novaliću, studentu Medicinskog fakulteta u Podgorici, sa prosječnom ocjenom 9,93 i Alisi Rujović, studentici fakulteta likovnih umjetnost univerziteta u Bukureštu, sa srednjom ocjenom 9,75.

Opštinske nagrade 4. avgust za 2020. godinu dodiljene su tri nagrade i to Ismetu Muhoviću, Agrokooperativi Adrović i Remziji Latiću.

Na svečanosti je takođe uručena nagrada za volontera godine u opštini Petnjica, koja je pripala Ernesu Muratoviću.

ENKO KORAĆ