DAN OPŠTINE PETNJICA ČESTITAO EDIN MEDO LATIĆ

Povodom 4. avgusta, kojeg ponosni Bihorci obilježavaju kao Dan opštine, član Savjeta za saradnju sa iseljenicima Edin Medo Latić, uputio je iskrene čestitke uz želju za dalji napredak Opštine na dobrobit svih njenih građana.
“Bihorci, bilo da žive u Petnjici ili širom dijaspore, dugo su sanjali da vrate status opštine Petnjici. Taj san je prije 8 godina postignut. Međutim, jedan od glavnih ciljeva tog sna je bio da dobijemo mogućnost da sami kreiramo uslove i preuzmemo odgovornost za svoju budućnost, da Petnjica i Bihor stvore pretpostavke za održivi i bolji život i tom idealu i dalje stremimo.
 Ovaj praznik je dobra prilika za podsjećanje na prethodne generacije Bihoraca koje su radile da se ovaj san ostvari. Mi u dijaspori smo predanošću, zalaganjem, mukotrpnim radom stvarali nove vrijednosti i uvijek u srcu čuvali Bihor. Ponosno smo prenosili lijepu sliku o našem kraju i našoj domovini, to i dalje veoma uspješno radimo. Nikada ne zaboravljajmo na svoj zavičaj i domovinu i uvijek smo tu kada se bilo kakva potreba ili izazov pojave pred naš zavičaj i našu domovinu.  Naše misli, ljubav i želje su utkane u temelje ove opštine i države Crne Gore. I naša najveća želja je da Petnjica i Bihor budu mjesta za življenje slična mjestima u kojima sada živimo i radimo.
 Vjerujemo da uz ogromnu podršku i pomoć koju imamo od strane Vlade Crne Gore, možemo našu opštinu ubrzano razvijati i u potpunosti ostvariti kompletan san, da Bihor i opština Petnjica Budu razvijeno i poželjno mjesto za život svih ljudi dobre volje.
 Mi koji živimo u dijaspori i imamo uspješne firme, imamo opredeljenje i očekivanje da će u periodu koji slijedi, lokalna samouprava stvoriti pretpostavke a država nastaviti da stvara podsticajne uslove za preduzetništvo, kako bi značajno valorizovali potencijale kojima ovaj kraj obiluje. Na kraju, svim Bihorcima u zemlji i širom svijeta čestitam dan opštine”, stoji u čestitki Edina Meda Latića, člana Savjeta za saradnju sa iseljenicima.