PET GODINA RADIJA PETNJICA: SNAGA KOJA JE OKUPILA SVE NA JEDNOM MJESTU

Radio Petnjica

Pet godina, 6.725 tekstova, više stotina video priča, skoro 1000 sagovornika, više stotina radio emisija o Petnjici, Bihoru, dijaspori, zabilježeni svaki značajni događaj u zavičaju, ispričanih na stotine životnih priča, promovisani talenti, životne vrijednosti, Bihor… samo je dio onoga što su Radio Petnjica i portal uradili od 3. avgusta 2015. godine do danas.

Samir Rastoder, Raif Adrović, Denis Božović, Enko Korać, Dino Račić, Selma Adrović, Aldijana Novalić, Aldijana Javorovac, Almina Šabotić, Ivanka Fatić Rastoder, Dino Rastoder, Relja Rastoder, Čarna Rastoder, Jelena Orović, Vlado Perović, Đuro Vučnić, Nebojša Trajković…, dio je ekipe koja je radila u ovih pet godina postojanja i uprkos preprekama uspijevala da uđe u dom svih Bihoraca od Australije do Amerike, od Švajcarske do Švedske i da postane dobar gost i još bolji domaćin.

Crna Gora i Bihor je danas u pandemiji korona virusa i zbog toga naš peti rođendan ne možemo proslaviti onako kako bi trebalo, onako kako smo planirali poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, samo ćemo vam obećati da ćemo, zajedno sa vama, kada prođe ova pošast, napraviti posedak za pamćenje.

Uz čestitke ekipi koja gradi naš i vaš medij, dugujemo i zahvalnost Opštini Petnjica i predsjedniku Samiru Agoviću, ministrima Milutinu Simoviću i Aleksandru Bogdanoviću, te bivšim ministrima Janku Ljumoviću, Vujici Lazoviću, nezaobilaznom Ismetu Iku Latiću, dijaspori na čelu sa ZK Bihor iz Luksemburga, Hamdiji Rastoderu, Edinu Medu Latiću, Faizu Softiću, bihorskim političkim predstavnicima Adnanu Muhoviću, Almiru Muratoviću, Meši Adroviću i još mnogima koje je teško pobrojati.

Zahvalnost i prijateljima koji su svojim djelima pomogli da i dalje sanjamo, Adnanu Duriću iz Švedske, Srđi Pavićeviću iz Podgorice, Željku Vukmiroviću iz Podgorice, Osmanu Hadroviću iz Berana, Violeti Vujović Kiković iz Berana, Ibru i Amaru Rastoderu iz Petnjice….

Posebnu zahvalnost dugujemo našim privrednim partnerime “Rajzenbusu”, Eurošuntiću”, “Desetki”, privatnoj bolnici “Tesla medikal”, te kompanijama “EPCG”, “CEDIS” i “Bemax”.

Obećali smo prije pet godina da ćemo “OKUPITI SVE NA JEDNOM MJESTU” i to obećanje smo ispunili. Sada vam obećavamo da će porodica “Radija Petnjica” rasti i jačati kako bismo svi zajedno izgradili Bihor za dobro svih nas, za ponos i u ime amaneta koji su nam ostavili naši slavni preci.

Srećno!

SAMIR RASTODER