POŽAR UNIŠTIO KUĆU REMZA RASTODERA: “BACI DEKICU, BACI JORGANE, NE POMAŽE NIŠTA – GORI KA’ CRNI ĐAVO”

Veliki požar koji se dogodio jutros u MZ Vrbica uništio je kuću Remza Rastodera.

Prema saznanjima portala radija, uzrok požara je nepažljivo rukovanje plinskom bocom.

Vlasnik objekta je kratko pojasnio kako je došlo do požara i njegovi uzaludni pokušaji da spriječe.

“Nekoliko puta sam pokušavao da ugasim. Baci dekicu, baci jorgane, ne pomaže ništa. Gori ko crni đavo. Nije bilo govora da se ugasi”, kratko je istakao  Remzo koji živi sam u porodičnoj kući u mjestu Krake.

“I pored toga što su vatrogasci veoma brzo došli, na žalost, nijesu uspjeli da ugase požar i da sačuvaju stambeni objekat u kojem je boravio Remzo. Objekat je djelimično izgrađen i od drvene građe pa je se požar brzo raširio, a plamen je progutao cijelo pokućanstvo. U ovim trenucima smo tu da pomognemo i da intervenišemo u onoj mjeri koliko je to moguće. Na svu sreću, naš sugrađanin nije dobio ozlede i nije bio životno ugrožen i ako se vatrena stihija veoma brzo širila. On je trenutno u šoku i dobio je prvu ljekarsku pomoć i intervenciji koja mu je ukazana u Zdravstvenoj stanici u Petnjici i iskreno se nadam da će biti dobro”, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović prilikom obilaska zgarišta gdje je nekada bila porodična kuće Remza Rastodera.

Vatrogasci su još na terenu i kako bi spriječili da se požar ne raširi na pomoćne objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini objekta koji je izgorio.

DENIS BOŽOVIĆ