DONACIJA IZ LUKSEMBURGA U MEDICINSKOJ OPREMI ZA AMBULANTU U PETNJICI I BOLNICU U BERANAMA

Juče je stigla donacija medicinske opreme iz Luksemburga za abulanutu u Petnjici.

Pokretači akcije su Erdan Monić, Fuad Honsić i Sadat Kuč.

Donacija za Bihor (Opština Petnjica) se sastoji od: Dva beskontaktna toplomjera, 3000. hiruških maski, 2000. hiruških rukavica L,XL, 200. hiruških kapa, 100. vizira, 24. kom. po 300ml gela za dezinfekciju, 96. kom. po 0,75ml džepnog gela za dezinfekciju, 9. kom. po 5L gela za dezinfekciju i 1. komad pulsnog oksimetra.

Vrijedna donacija će biti uručena zdrastvenoj stanici, lokalnoj upravi, Medžlisu IZ, službama i institucijama koje pružaju usluge građanima,kao i građanima opštine Petnjica.

Donatori su istakli da pokretanjem akcije za Rožaje, ideja se proširila i na bratski Bihor, kao i na Bolnicu u Beranama u kojoj se liječe oboljeli od korona virusa.

“Naša dijaspora je podržala akciju prikupljanja sredstava za pomoć bolnici u Beranama i institucijama u Petnjci, zbog situacije sa korona virusom i na taj način, dijasporci su po ko zna koji put pokazali humanost i brigu o svom narodu i svojim rodnim mjestima.

Želimo ovom prilikom da se zahvalimo svima koji su učestvovali u akciji i nadamo se da će donacija otići u prave ruke i biti od koristi u sprečavanju širenja zaraze”. saopštili su donatori.

Donacija ce se distribuitati preko Kriznog štaba opštine Petnjica, a pomoć oko koordinacije u Crnoj Gori pruža Ismet Iko Latić.

Donaciju za Covid Bolnicu u Beranama sastoji se od sledeće medicinske opreme: Hiruške maske 3000 kom.

Hiruške rukavice M, L, XL 3000kom

Hiruške kape 1000kom

Hiruške kicelje 200kom

Viziri 100 kom

Gel za dezinfekciju  od 5L. 6 kom

Gel za dezinfekciju 300ml. 36kom

Pulsni oksimetar 2 kom.

ENKO KORAĆ