DAMIR ŠABOTIĆ USPJEŠNO IGRA ZA ŽELJEZNIČAR: “SAN MI JE DA ZAIGRAM ZA REPREZENTACIJU CRNE GORE”

Damir Šabotić

Šesnaestogodišnji Bihorac Damir Šabotić, već dvije godine nosi dres Željezičara iz Sarajeva za mlađe kategorije.

I pored toga što je Damir rođen u Budvi, često provodi slobodno vrijeme u  selu Tucanje, rodnom kraju svog oca Enesa. Fudbalom je počeo da se bavi sa svojih šest godina kada se upisuje u budvansku školu fudbala Cezar.

Na poziciji desnog beka, igrao je za mlađe kategorije Mogrena, Grblja i Petrovca. Dobra igra nije promakla proslavljenom fudbaleru, Refiku Šabanadžoviću na čiji predlog je mladi Bihorac i obukao dres sarajevskog Željezničara.

Prema izjavi njegovih roditelja, svake godine dolaze u Tucanje, a Damir sa svojim bratom je odrastao u rodni kraj svog oca gdje se najprijatnije osjećaju.

“Ljubav prema fudbalu me dovela do Sarajeva i velikog kluba kao što je Željezničar. Mislim da za mene i za moju karijeru puno znači to što sam u velikom klubu. Treba još dosta da radim i učim, da sazrijevam u fudbalskom smislu a to mi ovaj klub omogućava. Na meni je da nastavim da naporno radim i vjerujem da je uspjeh neminovan.

Nadam se da će me poslužiti sportsko zdravlje i da će me zaobići povrede kako bih mogao da uložim neometano gradim svoju fudbalsku karijeru. San mi je da jednog dana obučem i nacionalni dres Crne Gore”, istakao je mladi Damir Šabotić za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ