USKORO ASFALTIRANJE PUTA BOR -DOBRODOLE

Krajem prošle sedmice, građevinska firma Bemax, započela je radove na asfaltiranju putnog pravca Bor-Dobrodole.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, je istakao da kako su najavili, da će i ova godina biti godina u kojoj će se realizovati dosta toga na razvoju infrastrukture.

„Upravo smo promovisali zajedničku aktivnost Vojske Crne Gore i Opštine na sanaciji i nasipanju makadamskih puteva, a na drugom kraju naše Opštine, mehanizacija građevinskog preduzeća Bemax priprema trasu dugu 5,5 km za asfaltiranje“, kazao je Agović.

„Ovaj posao će biti završen za narednih petnaestak dana, obzirom da je Bemax veoma dobro organizovana firma i da izvodi kvalitetno radove, očekujemo da će svi stanovnici koji žive na potezu od Bora do Dobrodola, i naravno naša dijaspora biti zadovoljni izvedenim radovima“, istakao je predsjednik.

„Kao što smo ranije kazali, Opština Petnjica, Vlada Crne Gore i dijaspora su finansijsku konstrukciju od oko 260.000 eura obezbijedili i na način što je dijaspora obezbijedila oko 130.000. eura, isto toliko Opština, uz podršku Vlade, tako da ovaj model se pokazao kao dobar.

Očekujemoda će se u ovoj godini još nekoliko putnih pravaca modernizovati, i na taj način dati veliki doprinos da se iskoriste potencijali u oblasti poljoprivrede i turizma, a samim tim i da stvaramo nove i bolje uslove za sve građane“, zaključio je predsjednik Opštine Samir Agović.

ENKO KORAĆ