U Podgorici je danas održan Kongres Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore. Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da u mladima SDP-a prepoznaje ideale i želju da stvaraju bolje i pravednije društvo, u kojem će svi od svoga rada živjeti pošteno u ugodno, u Crnoj Gori, a ne u inostranstvu.

“Zbog toga će vaša obaveza biti i velika i značajna. Vaša obaveza će biti da upravo vašim radom doprinesete da ova poruka, poruka zajedništva koje će stvoriti jaku državu, u kojoj će svi imati siguran i dobro plaćen posao prenesete svojim vršnjacima i prijeteljima”, zaključila je predsjednica SDP, dok su delegate putem video uključenja pozdravili i predstavnici Omladine Evropskih socijalista kao i predstavnici omladinskih ljevičarskih organizacija iz regiona.

Kongres je usvojio novi Statut i Programsku deklaraciju dok je za X Predsjednicu Foruma mladih izabrana Amina Cikotić.

“Forum mladih nikad nije bio zasnovan na harizmi ličnosti već na sinergiji svih svojih članova. Naš timski rad učinio je od nas prepoznatljivu političku organizaciju mladih koja je oduvijek bila aktivni pokretač društvenih promjena. Ova godina, kada slavimo svoj jubilej, podsticaj je više da naš rad dodatno intenziviramo i popularizujemo univerzalnu ideju socijaldemokratije koja je oduvijek bila najbliža mladima jer je postavljena na idejama: jednakosti, univerzalnoj primjeni ljudskih prava i građanskih sloboda kao i socijalne pravde. Upravo te ideje nastaviće da budu naša vodilja u budućem radu, kao što su to bile i do sada”, navela je Cikotić.

PODIJELI