MJEŠTANI TVRDE: PUT SAVIN BOR – JAVOROVA SKORO NEPROHDAN – KRIVA KIŠA I KONCESIONARI

Putni pravac Savin Bor – Javorova zbog velikih kiša kao i zbog toga što su, kako kažu mještani, koncesionari šuma uništili put, skoro je neupotrebljiv.
“Zbog obilnih padavina, koje su proteklih dana uvećale vodostaj rijeke i zbog neodgovornih koncesionara, koji su eksploatisali šume u ovom dijelu Bihora, lokalni put je skoro neupotrebljiv. Koncesionar koji ekspoatiše šumu, ostavio je zatrpane drenažne kanale, i zbog prekomjernog osovinskog opterećenja mehanizacije prilikom eksplotacije šume polomljeni su propusti. Ovom prilikom pozivam lokalnu samoupravu i njene službe da obezbijede nove propuste i zamijene postojeće, a nadaležne službe da vrše nadzor nad koncesionarima prilikom eksploatacije šume, kako bi sačuvali lokalne puteve, saopštio je mještanin Javorove i odbornik SD u petnjičkom parlamentu Zeid Škrijelj.
On smatra da je potrebno promijeniti polomljeni cijevi na tri postojeća propusta i ugraditi na još minimum dva mjesta na trasi pomenutog lokalnog puta.
“Napominjem da sam više puta ovaj problem predstavljao lokalnoj samoupravi kao i mještani MZ Javorova, ali reakcije nije bilo”, rekao je Škrijelj.
ENKO KORAĆ