ZK BIHOR UPUTIO POMOĆ OŠ U MZ „DACIĆE“  KOD ROŽAJA

Požar koji je nedavno izbio u okolini Rožaja, pored ogromne štete koju je nanio šumskom gazdinstvu i privatnim posjedima – uništio je i zgradu škole u mjesnoj zajednici Daciće.

Velika i lijepa škola, očas se pretvorila u gomilu ugraka.

Članovi ZK Bihor iz Luksemburga osjetili su se pozvanim da pomognu, te su, kao i mnogo puta do sada kada je bilo potrebno za bilo koje mjesto u Crnoj Gori, u okviru svojih mogućnosti, organizovali prikupljanje pomoći.

Lijep gest koji nas uvjerava i potvrđuje da smo potrebni jedni drugima i da zajednički možemo rješavati probleme i nevolje koje nas pritiskaju.

U ovu akciju uključio se veliki broj članova ZK Bihor i simpatizera ovoga, jednog od najrespektabilnijih udruženja crnogorske dijaspore u svijetu, i za kratak period prikupili iznos od 4. 950,00€.

Prema riječima predsjednika mjesne zajednice Daciće – Adema Dacića, donacija ZK Bihor veoma je važna u ovim uslovima i prijeko potrebna, kako bi se djeci sa područja ove mjesne zajednice koja pokriva sela: Dacići, Kaluđerski Laz,  Gornji Bukelj, Doljni Bukelj, Peskovice i Bandžov što prije obezbijedili uslovi za normalno pohađanje nastrave.

Predsjednik Dacić se najtoplije zahvalio ZK Bihor što je, i pored velike finansijske  pomoći koju je nedavno ovo udruženje uputulo Crnoj Gori u svrhu sprečavanja pandemije korana virusa, našli za shodno da zahtjev MZ Daciće uvrste u svoje prioritete; zahvalio se svima koji su donirali sredstva i naglasio kako im ova akcija šalje jasnu poruku da nisu sami, što je jako bitno u ovoj situaciji i naglasio da je svjestan činjenice da se radi o udruženju koje je po humanitarnim akcijama lider u crnogorskoj dijaspori širom svijeta.

    F. S.