AMBASADOR LEKOVIĆ POSJETIO CRNOGORSKA UDRUŽENJE U LUKSEMBURGU

Novoinaugurisani ambasador Crne Gore u Belgiji i Luksemburgu nj.e. Ivan Leković sa saradnicima Predragom Stamatovićem, Predragom Petrovićem i Ivanom Tomićem posjetio je petoga juna ove godine udruženja u Luksemburgu čiji članovi dolaze sa prostora Crne Gore.
Sastanak je održen u prostorijama konzulata Crne Gore, a domaćin i organizator ovoga skupa bio je konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl. arhitekta Remzija Camić.
Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja: ZK Bihor, BD-Fond, Cooperacija Luksemburg-Crna Gora, Prijateljstvo Crna Gora-Luksemburg, kao i Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu.
Ambasador Leković je izrazio spremnost da tokom svog mandata češće boravi u Luksemburgu gdje je našao utošište veliki broj doseljenika iz Crne Gore, i koji svojim predanim radom i aktivnostima predstavljaju čvrstu sponu između Luksemburga i Crne Gore.
Predstavnici udruženja su izrazili divljenje Vladi Crne Gore i svim subjektima koji su se vrlo značlački, disciplinovano i profesionalno suprostavili pošasti zvanoj pandemija virusa korona, a bilo je govora i o nekim davno započetim a još ne realizovanim pitanjima koja se tiču unapređenja saradnje između Crne Gore i dijaspore u Luksemburgu; prije svega o iznalaženju rješenja da se što je moguće prije iznađe mogućnost uspostavljanja avio-linije između matice i Luksemburga:
– Na taj način, zaključio je predsjednik UO ZK Bihor Esko Halilović – itekako bi se osnažio intezitet posjete Crnoj Gori, a samim tim i finansijska ulaganja u domovinu.
Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi, a konzul Camić – koji je prigodnim riječima otvorio ovaj sastanak – na kraju se zahvalio svima na posjeti uz želju da se češće srećemo, razmjenjujemo mišljenja i iznalazimo najbolja rješenja kako za nas u dijaspori tako i za našu domovinu Crnu Goru koja krupnim koracima grabi prema Evropskoj uniji.

F.S.