SEMIR LIČINA, SERVISER MOBILNIH TELEFONA, TRAŽI MJESTO ZA SVOJU RADIONICU

Semir Ličina

Semir Ličina iz Radmanaca, jedini serviser mobilnih telefona u Petnjici, nakon nekoliko pokušaja da krene sa biznisom iz trafike u centru Petnjice, morao je da promijeni lokaciju i radionicu opremi u svojoj kući, u Radmancima.

„Kupio sam privremeni objekat, trafiku koju nisam mogao da postavim, jer opština nije završila proceduru oko njene pozicije“, ističe Semir.

On je, kako kaže, postavio trafiku “tamo gdje najmanje smeta” i od tada su prošle dvije godine iako u servisu nije imao ni struju ni vodu.

“Nisam mogao da radim u njoj, jer bi me inspekcija provjerila i napravila problem”, kaže popularni Juka.

Njegovo umijeće sa telefonima, kaže on, prepoznali su mještani iz svih krajeva opštine, jer je naučio nove tehnike i kupio vrijednu opremu za popravku mobilnih telefona.

Žali se da mu je projekat pomoći novim privrednicima odbijen i dodaje da je bio jedini takav, i to zbog “navodno neispunjavanjenih uslova”. Kaže da zna o čemu se radi, ali ne želi da priča o tome.

„„Počeo sam da razmišljam i radio sam na bauštelu Podgorici, kako bih zaradio i pokrenuo radionicu.

Kako vrijeme prolazi, sve je teže za opstankom i pokretanjem moje trafike u Petnjici. Narod iseljava, već sam počeo da se pribojavama da neću uspjeti da ostvarim ono što sam zamislio u Petnjici. Mislim da ću pokušati da otvorim servis za popravku i prodaju telefona u nekom drugom gradu“, podvukao je Semir.

Nadalje kaže da se obraćao lokalnoj upravi za pomoć i obezbjeđivanje mjesta za njegovu trafiku, ali sa strujom i vodom.

“Nadležni u lokalnoj upravi još nijesu odredili mjesto koje bi bilo za tu vrstu posla.
Ovom prilikom želim da uputim apel da se riješi taj problem kako bi građani Petnjice imali svoj servis mobilnih telefona i ne bi išli samo zbog telefona u druge gradove“, zaključuje Semir Ličina.

ENKO KORAĆ