SPP CG: JOŠ SMO U VELIKOJ NADI DA JE MOGUĆE GRADITI MIR NA RAZLIČITOSTIMA

SPP CG

Stranka pravde i pomirenja čestitala je Dan nezavisnosti svim građanima Crne Gore.

“Crna Gora nije slučajna, a željeli bi smo vjerovati ni prolazna pojavnost na Balkanu. 2006. godina je na vremenskoj crti Crne Gore, godina utvrđivanja, godina sazrijevanja nečeg što je nastajalo na raskršću bezumlja ratova i mudrosti mira.

Zakoračila ka miru, ali još uvijek na početku, još uvijek samo u velikoj nadi da je moguće graditi mir na različitostima, na pravu u jednakopravnosti svih njenih građana i naroda.

Crna Gora iako mala, u formuli sopstvenog opstanka mora razvijati otvorenost i povezivanje sa susjedima i svijetom. Otvorenost je karakter onih koji nose veliku poruku mira svijetu, i karakter onih koji vjeruju u sopstvene vrijednosti.

Mi, koji nepopravljivo vjerujemo u snagu pravde kao najjačeg garanta očuvanja države, vjerujemo da je otvorenost i regionalno povezivanje veliki i za sada neiskorišteni resurs državnog razvoja cijelog regiona, time i Crne Gore.

Naša politika mira, politika pravde i pomirenja u tom smislu, jeste najbolja poruka kojom i ovom prilikom kada se obilježava Dan nezavisnosti, 21.maj, čestitamo ovaj veliki dan svim građanima Crne Gore”, stoji saopštenju SPP CG.