AGOVIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: CRNA GORA POKAZALA DA MISLI NA SVOJE GRAĐANE NA SVIM MERIDIJANIMA

Agović

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović čestitao je građanima Petnjice Dan nezavisnosti.

“Poštovani građani, čestitam vam dan nezavinosti, dan koji nas je ujedinio kao nikada do tad i dan kada je Petnjica bila, kao ni jedan drugi kraj za svoju Crnu Goru. Četrnaest godina pune nezavinosti je period koji je ispunjen brojnim uspjesima koje smo zajedno ostvarili na demokratskom, ekonomskom, kulturnom i svakom drugom polju.

Taj uspjeh je vidan i u Pentjici, a svima nama je poznato da je opština povratila svoj status u novoj demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori. Zbog toga mi, Bihorci, na poseban način doživljavamo i iznova nam se bude osjećaji patriotizma i kolektivnog zadovoljstva postignutim rezultatima. Ovo sadašnje vrijeme je pokazalo koliko je važna država, njene institucije i odgovorni odnos zvaničnika prema svim građanima Crne Gore.

Naša država je pokazala da misli o svojim građanima na isti način bez obzira u kojem dijelu Crne Gore žive ili nekom dijelu naše planete. Kao ilustracija toga je organizovani povratak svih naših ljudi koji su iskazali potrebu za povratkom u danima pandemije izazvane korona virusom. Imali smo znatan broj naših ljudi, naših Bihoraca, koji su osjetili  brigu i toplinu države u najtežim trenucima. Ovaj dan na žalost ne možemo proslaviti na primjeran način niti obilježiti raznim manifestacijama kako smo to inače radili prethodnih godina ali smo, i pored toga zahvaljujući naporima Centra za kulturu i našim školama, pred sjutrašnji praznik poslali poruke preko naših učenika na temu – Izazov pred kojim se našlo čovečanstvo”.

Po ocjeni stručnog žirija, naši učenici su na najbolji način razumjeli situaciju i iskazali nedvosmisleni dar za poruke u ovom vremenu. Zbog toga 21.maj budi nova osjećanja, novu energiju i kod naših najmlađih. Uz još jednu želju da ovaj praznik proslavimo sa zadovoljstvom, sa ličnom i porodičnom srećom, pridružimo se porukama naših najmlađih koji su iskazali, svojim radovima, osjećaj pripadnosti zavičaju i državi. Srećan 21. maj”, stoji u čestitki predsjednika opštine, Samir Agovića, povodom Dana nezavisnosti.

DENIS BOŽOVIĆ