POMOĆ OTPREMLJENA I ZA OPŠTINU TUZI U CRNOJ GORI – DOMOVINO, EVO NAS

Tuzi

Grupa građana, porijeklom iz Crne Gore, koji već godinama žive i rade u Luksemburgu, još od početka krize sa pojavom virusa korona, nesebično su se okrenuli svojoj domovini i velikodušno ponudili svoju pomoć pod motom: Domovino, evo nas!

Pošto su prije petnaestak dana uplatili 30.700, ovih dana su i za opštinu Tuzi sakupili i donirali 11.250,00€. Na taj način građani Crne Gore koji žive u Luksemburgu pokušavaju pomoći Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa i umanjiti posljedice ove opake bolesti.

Na samu pojavu pandemije koja je zadesila cijeli svijet, uključujući i Luksemburg a i Crnu Goru, imali smo za shodno tome potrebu da, kao i mnogo puta do sada, pokrenemo akciju i pomognemo našu domovinu i one koji su najviše pogođeni novonastalom situacijom. U Luksemburgu živi i radi značajan broj građana porijeklom iz Crne Gore, sa najvećim udjelom građana porijeklom iz regije Bihor. Prateći situaciju u CG i način na koji se Vlada CG uspješno bori, odlučili smo da pokrenemo akciju i uputimo ugrnentu pomoć kako NKT, tako i sredinama koje su najviše pogođene posljedicama pandemije Covid -19. Tako smo pored ostalih opština, opredijelili i značajna sredstva za opštinu Tuzi, koja je pod posebnim režimom usljed suzbijanja epidemije. Osjećaj empatije i ljubavi prema domovini i zavičaju koje imaju biznismeni i građani koji žive i rade u Luksemburgu su i ovom akcijom dodatno potvrđeni, i neće se završiti samo na ovome. Naša snaga i naš uspjeh bez vođenja računa prema domovini Crnoj Gori, su nepotpuni. Zahvalio bih se svim donatorima i partnerskim humanitarnim organizacijama u Crnoj Gori a posebno  NKT i Vladi Crne Gore, na sveukupnim mjerama koje uspješno preduzimaju u borbi protiv ove pošasti”, istako je Edin Medo Latić, ugledni biznismen iz Luksemburga i član Savjeta za saradnju sa iseljenicima, pokretač i koordinator pomoći za Crnu Goru

Ne možemo sjediti skrštrenih ruku i ništa ne učiniti za našu domovinu dok se ona danonoćno bori sa ovom pošati kakva još nije zadesila čovječanstvo”, rekao je Smajo Frljučkić, ugledni biznismen iz Luksemburga, porijeklom iz Podgorice, jedan od inicijatora sakupljanja pomoći za opštinu Tuzi, koja, u ovom trenutku, pored Podgorice ima najveći broj zareženih korona virusom..

Napomenimo da je akcija za opštine na sjeveru Crne Gore još uvijek u toku i da će,  vrlo brzo, biti uplaćene donacije za materijalno ugrožene i to preko sljedećih institucija:

Za Bihor: Dzip Klub “Bihor” i humanitarna organizacija Bihor

Za Bijelo Polje: Humanitarni fond “Hilal”

Za Rozaje: humanitarni fond “Zekat”

Za Plav i Gusinje: humanitarni fond “Zekat”

Za Tuzi i Podgoricu: OOŠ TUZI

Medijski partner u ovim akcijama je Radio Petnjica