DOBRODOŠLI: UKRCANO 80 PUTNIKA U AVION MONTENEGRO AIRLINESA, MEĐU NJIMA I BIHORCI IZ ZAGLAVLJENOG AUTOBUSA

Na Viena Aerodromu upravo završeno ukrcavanje u avion 83 putnika – 80 državljana Crne Gore i 3 državljanina Albanije. Među njima su i putnici iz autobusa blokiranog na granici Austrije i Mađarske. Putnike i avion ispratio naš ambasador Željko Perović.

“Na Vienna Airport upravo završeno ukrcavanje u avion Montenegro Airlines 83 putnika – 80 državljana Crne Gore i 3 državljana Albanije. Među njima su i putnici iz autobusa blokiranog na granici Austrije i Mađarske. Putnike i avion ispratio naš amb. Željko Perović. Srećan put kući”, navodi se na Vladinom Tviter profilu.

KRAJ MUKA ZAGLAVLJENOG AUTOBUSA

Crnogorski državljani zarobljenog autobusa Simon Voyages se nalaze u avionu na putu od Beča prema Podgorici. Uz pomoć ambasadora Crne Gore u Beču, vlasnika Simon Voyages i nadležnih crnogorskih institucija, njihovoj agoniji je konačno kraj. Na aerodrom ih je ispratio i ambasador Crne Gore, Željko Perović. Dvojica vozača su ostali sa srpskim državljanima u iščekivanju raspleta njihove situacije. Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se tranzitna dozvola od strane srbijanskih vlasti za  autobus Simon Voyages, kako bi njihove državljane doveo do Srbije, uz garanciju da će vozači moći da uđu u Crnu Goru.