Na inicijativu velikog broja članova, koji se skoro svakodnevno okupljaju i druže u prostorijama ZK „Bihor“, rukovodstvo kluba je reagovalo i 23. februara, kada je bio i prvi slobodni termin u prostorijama kluba, organizovalo „zimski turnir u zingu“. To jest etradicija, ali je datum varijabilan  i zavisi od ostalih aktivnosti.

Za osmišljavanje i realizaciju istog zaduženi su: Hamid Rastoder Savinoborski, Remzija Ajdarpašić, Alija Skenderović i Elvir Ramdedović.

Kao i u ranijim prilikama turnir je zakazan  za 10.00H  i ljubitelji te kartaške igre nisu čamili, već su prostorije kluba bile ispunjene znatno ranije, pa se pristupilo prijavljivanju ekipa. Prve takmičarske igre počinju oko 10.30H, a prijavilo se tačno 20 ekipa s tim sto je bilo par ljubitelja ove igre koji su kasnili više od sat vremena, te im je organizator poželio, manje spavanja i više sreće sledeći put. Organizator se potrudio da obezbijedi hranu za sve učesnike a za roštiljom je bio majstor tog zanata Rasim Rastoder.

Neprestano su se mijenjale protivničke ekipe, ali se nije mijenjalo raspoloženje kod svih prisutnih, koji su sa oduševljenjem pozdravljali poraženu ekipu koja je pružanjem ruke pobjedniku čestitala uspjeh, što je dalo jednu posebnu draž i kvalitet takvom druženju.

Finalni susret i borba za treće mjesto igrali su se nešto posle 19.00H. Ubrzo se znao i pobjednik kao i osvajač trećeg mjesta.

Zimski turnir u zingu osvojili su Remzija Ajdarpasić i Sadat Ramdedović,u finalu su manje sreće imali Amer Gorčević i Bino Rastoder, pa je njima pripalo drugo mjesto a sa trećim mjestom bili su zadovoljni  Adnan Ramdedović i Semir Ramović.

Na kraju je predsjednik kluba Esko Halilović uručio pehare i naglasio važnost okupljanja i druženja u našim prostorijama. Kao u svim sportskim takmičenjima gdje vlada duh poštovanja protivnika – prvo mjesto je osvojila samo jedna ekipa a stvarni pobjednici smo svi mi koji svih ovih godina nesebično pomažemo rad ovog  najboljeg udruženja dijaspore CG te i ovaj put sa osmjehom nastavljamo dalje druženje. Predsjednik Halilović se zahvalio i organizatorima:Hamidu, Remzu, Aliji i Elviru.

  Hamdija M. Rastoder

PROČITAJTE JOŠ:

NAJMANJE PLATE I PENZIJE U PETNJICI, NAJVEĆE U TIVTU

 

 

PODIJELI